Tante Betsy vintage fashion

Tante Betsy is een Hollands merk uit Arnhem dat hard aan de weg timmert met onder andere jurkjes in verfrissende combinaties. Aantrekkelijk en uniek en o zo makkelijk te combineren met allerlei accessoires. Vintage Lifestyle Magazine had onlangs een interview met het gezicht en oprichtster van dit oerhollandse kledingmerk uit Arnhem, Alisa Sprikkelman.

Elk jaar komt ‘Tante Betsy’ met diverse collecties waarbij de richtlijn niet persé standaard de vier seizoenen zijn maar er wordt ook hard gewerkt om tussendoor kleding op de markt te brengen die uniek is. “Het gebeurt dan ook dat wanneer bijvoorbeeld een bepaald model jurk is uitverkocht, deze terug komt in een iets andere uitvoering. Dit kan zijn met een klein detail verschil zoals bijvoorbeeld het gebruik van een ander motief kant,” legt de ontwerpster en bedenker van ‘Tante Betsy’ uit. “Het maakt dat de kleding erg gewild is vanwege het originele karakter.”

lees verder in editie 14

Zelf groeide ze op in de jaren ’70, de tijd van de terlenka broeken met wijde pijpen. “Aanvankelijk wilde ik kunstschilder worden maar het werd dan toch de Modevakschool. Niet alleen vanwege het advies van docenten maar ik werd als door een geheimzinnige kracht die kant opgedreven. En dan te bedenken dat ik niets had met patroontekenen. Het is desondanks een waanzinnige opleiding, zeker gezien de vele succesvolle Nederlandse ontwerpers die deze opleiding voortbracht.” Niettemin kon Alisa haar draai toch niet goed vinden en ze besloot een aanvullende opleiding te gaan doen in een geheel andere richting. “Ik volgde een sociale opleiding en ging werken met moeilijk opvoedbare jongeren totdat ik zwanger raakte. Door de jaren heen kreeg ik het gevoel dat ik toch weer wat moest gaan ondernemen buiten het moeder en huisvrouw zijn. Temeer daar een goede vriend plotseling overleed en het tot me doordrong dat het zo afgelopen kon zijn.”

 

tante betsy jurk

«   »