Retrokleding kan heel hip zijn.

sonja vogel vintage

Jonge meiden kunnen verzot zijn op metrokleding ondanks dat het in de eerste plaats in hun ogen de mode is waarmee moeder in de jaren ’70 rondparadeerde. Er zit nogal verschil in stijl wat betreft metrojurken en rokken. Zo kan het ene heel erg ouderwets lijken, denk aan de sjieke jaren ’20 en ’30 jurken terwijl het andere juist heel hip overkomt. Dat laatste komt vooral omdat er veel Rock a Billy en vooral Gothic achtige spullen bijzitten.

door: Sonja Vogel.

Zo kan een bepaald retro jurkje best hip en cool zijn en het andere hopeloos ouderwets, terwijl beide op dezelfde retro vintage webshop te koop zijn.

Het zijn toch vooral de prints en niet zozeer het ontwerp van het kledingstuk wat het grote verschil maakt. Bepaalde prints kunnen heel erg tuttig en damesachtig overkomen. Het hangt er maar net vanaf welke prints toegepast worden. Exotische of zelfs Ibiza achtige prints zijn natuurlijk in de ogen van jonge meiden veel cooler. Ondanks dat ook Ibizaprints erg hippie en jaren ’60 stijl overkomt. Je kunt rustig stellen dat je met retro kleding praktisch alle kanten op kunt. Retro kleding is geschikt voor jong en oud, je kunt het prachtig mixen met spijkerbroek of legging, het is maar net waardoor je je keuze laat bepalen en wat je het best bij jezelf vind passen.

 

Lees verder in editie 11


«   »