Lien & Giel, vintage kleding Amsterdam

lien en giel mode

In een voormalig pand van Jamin te Amsterdam vind je de boetiek Lien & Giel met een eigen label dat staat voor kleurrijke kleding. Achter Lien & Giel schuilen de namen van Eline Duinker en Michiel Vegter die na een gezamenlijke carrière in de luchtvaart besloten samen uit te vliegen in de wereld van stofjes en mode.

“Na dertien jaar rondgevlogen te hebben, waren we wel aan iets nieuws toe,” aldus voormalig stewardess Eline gezeten op een klein Amsterdams terrasje tegenover haar winkel aan de Utrechtsestraat. “Verkochten we in de eerste jaren kleding van diverse merken nu zul je alleen nog ons eigen label vinden in onze vier winkels naast het enige overige merk Ivko met prachtige geweven en gebreide kledij. Sinds 2013 presenteren wij tweemaal per jaar een geheel nieuwe collectie.”

Meer info in editie 16

Het ontstaan van Lien & Giel leest als een avonturen roman en was een niet altijd even makkelijk proces. “Om onze ideeën te kunnen ontwikkelen, moesten we wel uitwijken naar het buitenland,” legt Eline uit. “Het werd Turkije waar we al een contact hadden. We zijn afgereisd met de auto, twee honden achterin en een pakket eisen zoals een groot huis met atelier, een hondenservice en een leverancier waarmee we door de bocht zouden kunnen. Dit is gelukt en sindsdien reizen we met veel plezier regelmatig af naar Istanboel waar onze eigen ontwerpen stoffen gedrukt op ecologisch katoen waarbij de Turkse overheid strenge voorschriften hanteert om te kunnen voldoen aan dit certificaat. Verder houden we persoonlijk toezicht op de productie en het personeel. Er wordt geen gebruik gemaakt van kinderarbeid we zijn voorstander van eerlijke werkomstandigheden.”


«   »