Le Pep, vintage kledingmerk.

Ze ambieerde ooit een carrière bij de politie. Geïnteresseerd in strafrecht en in politiedossiers met een fysiek ingestelde mentaliteit  was  dit de ultieme baan totdat de droom uiteenspatte. Maar wat zich in eerste instantie manifesteerde als een groot ongeluk, een zware heupoperatie maakt een eind aan de ambitie, bleek die spreekwoordelijke deur die zich opende voor een andere onverwachte uitdaging. 

Elegant verrassend met oog voor stijlvolle details.

Overgekomen vanaf haar kantooradres te Leusden ontmoeten we elkaar halverwege in de drukke lounge van het Van der Valk Hotel te Zwolle. Tegenover ons neemt plaats de eigenaresse en ontwerpster Daniëlle Wagter-Huiden  van het jonge Nederlandse merk met de frans klinkende naam Le Pep. Het blonde haar in een staart en gekleed, hoe kan het ook anders, in een donkerblauwe jurk van eigen merk met een fraai bloemenpatroon. De souplesse van het materiaal springt in het oog lgië, Duitsland en Denemarken. “Le Pep het klinkt Frans maar pep is een Nederlands synoniem voor kracht,” aldus Danielle. “De bloem in ons logo staat symbool voor veerkracht.en Danielle beaamt dat dit een van de peilers is van Le Pep. “Kwaliteitsstoffen is een pré,” legt ze uit. “Hiermee creëren we die elegante uitstraling van onze jurken. We maken gebruik van veel verschillende materialen, geweven stoffen en heerlijke jerseys met het doel dat de kleding draagbaar is voor overdag maar toch sophisticated. Hiervoor reizen we meerdere keren per jaar naar verschillende landen om net dat ene unieke stofje te vinden. We werken samen met kleine ateliers die we regelmatig bezoeken. Dit om de kwaliteit te waarborgen en met toezicht op de werkomstandigheden.”

Veerkracht.
Nog maar vijf jaar geleden begon ze met het merk Le Pep dat inmiddels te koop is bij honderdtachtig verkooppunten verspreid over Nederland, Be” Hiermee refereert ze ongetwijfeld aan haar eigen situatie daarmee een voorbeeld vormend voor vrouwen om niet bij de pakken neer te gaan zitten. “Want ik hou wel van een uitdaging,” lacht ze. “Ik ben altijd bereid om grenzen op te zoeken.

lees verder in editie 16

le pep fashion

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.