pin-up lingerie

Pin up lingerie ...kenmerkt zich door een zekere historische correctheid alhoewel de uitvoering in onze tijd afwijkt. De vrouw is namelijk in de loop der tijden forser geworden. Toch behoort het verkrijgen van echte vintage lingerie nog tot de mogelijkheden.

Wel is er dan vaak maar één exemplaar per model verkrijgbaar. Lingerie wordt doorgaans geproduceerd in de kleuren wit, huid, roze, zwart en soms ook rood, dé klassieke kleuren voor ondergoed uit de jaren dertig, veertig en vijftig. Dames droegen destijds geen turkoois of fuchsia lingerie. Ook prints waren er nog niet maar bewerkingen met kant des te meer. Ware kunstwerkjes waar veel tijd en vakmanschap in gestoken werd. 


De pin up lingerie is spannend door juist datgene wat het bedekt en beoogt de vrouw aantrekkelijke en verleidelijk te maken. Prachtige korsetten en andere foundations, die fraai bewerkt in kant of satijn voorzien zijn van talrijke knoopjes of rijgveters. De b.h.’s zijn vaak nog echt bustehouders met bandjes, haakjes en oogjes. Geen niemendalletjes die zomaar uitgetrokken worden, vormt het voor degene die verleid wordt een een uitdaging, waarna de beloning volgt. Een underbust of overbust korset, de taillevormer, de nylons en de broekjes met hoge taille worden met zorg uitgekozen door de pin up girl in hart en nieren, die onder haar kleding slechts pin up lingerie wil dragen.

Lees verder in editie 7

pin-up underwear

«   »