Polkadot retrokleding

De polkadot stof oftewel stippeltjes kun je ondermeer het hoogtepunt noemen van zwierige speelse kleding. De polkadot wordt vaak toegepast voor jurken met wijde rokken maar ook voor rechte mouwloze zomerjurken en zelfs voor tassen en schoenen. Voornamelijk voor vrouwen maar er zijn al heren gesignaleerd met een polkadot overhemd.

De meesten vinden het dragen van polkadot jurken of rokken niet gepast op formele gelegenheden vanwege het op het oog wel erg informele karakter maar dat is zoals met alles in de mode natuurlijk relatief.. De kracht van polkadot zit in de naïviteit die het uitstraalt, met een knipoog natuurlijk! Want polkadot is heel sexy. Overigens worden ook effen stoffen, ruitjes , streepjes, leopard en fantasieprints veelvuldig gebruikt in retro mode.

Retro kleding.
Het leuke van retro kleding is dat ze niet echt oud is maar wel naar voorbeeld van met name ontwerpen uit de jaren ’50 en ’60. Sommige mensen houden misschien wel van tweedehands maar vaak ook niet. De kracht van retro kleding ligt voornamelijk in de kwaliteit. Hier wordt echt geprobeerd tot in elk detail de kleding van vroegere tijden te maken, zodat ze flatterend, draagbaar en functioneel is. Tegelijk wordt er van de laatste technieken in de stoffenindustrie geprofiteerd zodat retro kleding in de meeste gevallen nog mooier is dan de kleding van toen. Veel katoen maar ook viscose of kunstzijde, jeans en zachte wol worden gebruikt. Kraagjes, plooitjes, pofmouwen en strikjes zijn originele details. Het zijn geen kostuums, het is echte mode. Heerlijke kleding dus waarin je je eigen persoon kunt creëren.

polkadot jurken

«   »