Tiki stijl.

Tiki stijl.... ik ben fan. De vintage Tiki style! Lekker vrolijk, zonnig en fun. Super goed draagbaar van casual naar het strand tot dressed up feesten.  Maar waar komt heel die look nou eigenlijk vandaan? En wat zijn de ultieme must haves?   

Tiki is even ontsnappen uit het hectische, drukke en snelle leven. Tiki is genieten van je cocktail in de schaduw van een palmboom onder het genot van een heerlijk zonnig muziekje. 

Living the good life! Toen in de 20e eeuw reizen betaalbaar werd door de toenemende welvaart groeide de interesse van de Amerikanen voor de Hawaiiaanse eilanden. Geïnspireerd door de populaire literatuur, muziek en Hollywoodfilms ontwikkelde de Amerikanen een geromantiseerd beeld van de eilanden. Een ideaalbeeld! Tiki stond symbool voor het paradijs op aarde. Er volgden Tiki restaurants/bars met een exotisch decor van bamboe en een relaxte sfeer onder het motto ‘If you can’t go to paradise, i’ll bring it to you’. En natuurlijk kunnen de heerlijke cocktails in de tiki mugs met een paraplu’tje niet ontbreken! 

En hoe vertalen we die lifestyle naar onze kledingkast? Niet te missen, kleding met prachtige bloemen prints. De sarong dresses en skirts, als het ware geknoopt om je taille en prachtig slank vallend om je lichaam zijn typerend voor deze look maar je kunt natuurlijk ook voor een circle skirt gaan als dat beter bij je lichaam past. 

Hibiscus en Orchideeën zijn naar mijn mening de bloemen voor in je haar in de Tiki style. Net boven je oor aan 1 kant van je kapsel. Niet te missen! Dan zijn er nog de bamboo sieraden die het geheel afmaken. Oorbellen en een paar chunky armbanden als finishing touch. 

En waar het dus vooral om draait...genieten! 

Gepublicieerd in vintage lifestyle nr. 10sugarcoated pictures vivian in tiki stijl

«   »