Bullit Bra

Bullit Bra.. de geschiedenis van de ondersteunende bustehouder (BH) is intrigerend en getuigt van de wijze waarop met tegen het vrouwelijke lichaam aankeek en de ontwikkeling hiervan door de eeuwen heen. 

Tegenwoordig heeft de BH meerdere functies zowel praktisch en ondersteunend en bepalend voor het silhouet maar ook uitdagend en sexy zowel privé als op het publieke podium. Vanaf de 14e eeuw werd het korset geïntroduceerd met push up effect voor het borstgedeelte. Dit was aanvankelijk alleen bedoeld voor de rijkere vrouwen. In de 19e eeuw werd echter geëxperimenteerd met het korset door deze te splitsen in een broekje en BH, het ondergoed wat wij kennen. Overigens is het niet duidelijk wie de bustehouder heeft uitgevonden. 

 

Al snel werden de losse onderdelen de vervanging voor het lastige korset en met name de BH werd een commercieel object door de vele toepasbare mogelijkheden. Zo werd in de jaren ’50 van de vorige eeuw met name de Bullit Bra enorm populair. Niet alleen filmsterren zoals Marilyn Monroe  en Lana Turner droegen deze bijzonder vormgegeven bustehouder maar ook de gewone huisvrouw wilde dit begeerlijke lingerie onderdeel als vast bestanddeel van haar garderobe. De BH industrie is sinds die tijd uitgegroeid tot een lucratieve business. De BH werd uitgevoerd in diverse stoffen, patronen en kleuren en men richte zich eveneens op het tienerpubliek waarmee ze de BH introduceerden voor jonge meisjes. In de jaren hierna ging de industrie zich meer en meer richten op het gemak van de bustehouder door deze te fabriceren in stoffen die makkelijk wasbaar waren, snel droogden en een langere levensduur kenden dan hun voorgangers. Kwalitatief goede BH’s die niet alleen ondersteunend werkten maar de illusie konden scheppen van een cup groter of zelfs kleiner (minimizer). 

>meer info...

punt BH

«   »