I Love Vintage shop viert verjaardag.

I Love Vintage Amsterdam

In het oergezellige Boom Chicago Theater aan de Rozengracht te Amsterdam is het reeds vanaf de start om vier uur ’s middags een drukte van belang. Mooie dames uitgedost in jaren ’50 stijl ontvangen de vele belangstellenden en uitgenodigden die samen komen om het heugelijke feit te vieren dat I Love Vintage al weer 11 jaar bestaat. 

Het werd een spectaculair verjaardagsfeestje dat I Love Vintage shop organiseerde samen met dansschool Clandestien in jaren ’50 stijl met een live band een dj en maar liefst acht dansscholen uit het gehele land die het tegen elkaar opnamen in een echte 50’s danswedstrijd.  Al bij binnenkomst gonst en rumoert het van het toegestroomde publiek. Bij de entree staat op een tafel uitnodigend feestelijke cup cakes uitgestald en rondkijkend kun je niet anders constateren dat ook de gasten hun beste beentje hebben voorgezet. Iedereen ziet er prachtig uit en was je hiertoe niet in de gelegenheid dan kun je geheel vrijblijvend je als jaren ’50 diva laten stijlen. Op de bovenste etage kun je je laten opmaken en  je haar laten doen. Ook hier is het dan ook een drukte van belang terwijl meerdere vrouwen en meisjes geduldig wachten om zich te laten opmaken om daarna vervolgens te mogen kiezen uit de rekken met door I Love Vintage beschikbaar gestelde kleding voor een ultieme make over.

Interessant aanbod.

I Love Vintage is inmiddels een bekende naam in Amsterdam en wordt druk bezocht door modebewuste vrouwen die zich wel kunnen vinden in het elegante aanbod van de door Babak en Faranak opgerichte modezaak. We worden hartelijk ontvangen door Babak, een vriendelijke en opgewekte man die door zijn personeel op handen wordt gedragen. Babak is iemand die zorgt voor zijn mensen én voor zijn klanten. “Deze mensen komen hun zuurverdiende centen besteden,” aldus Babak, “het is logisch dat ze met respect worden behandeld.”

Op elfjarige leeftijd ontvluchtte hij samen met zijn moeder Iran. Ze vestigden zich in Eindhoven waar hij opgroeide en op een zeker moment besloot om samen met zijn zus Faranak een website te beginnen, een van de eersten in Nederland. “Het was vintage wat we wilden verkopen en met name laarzen was een hot item die als warme broodjes over de toonbank gingen. Het was Faranak die zei ‘kom we moeten naar Amsterdam en onze vleugels uitslaan’.” Ook deze move werd een doorslaand succes met een prachtige zaak aan de Prinsengracht die klasse uitstraalt. Geheel in het wit gehouden met sfeervolle verlichting die de kleding goed uit laat komen, is het een feestje om te winkelen bij I Love Vintage. 

Meer info en foto's.


«   »