Vintage Vixen Rotterdam

vintage vixen lokxl

Op een doordeweekse dag in april arriveren we bij Kappers- en Beautysalon LOKXL te Rotterdam. We hebben een afspraak met Dyan Kouwstaaf, de eigenaresse van deze mooie zaak en tevens de helft van het duo Vintage Vixen Met haar rode haar, vuurrode lippen en een voluptueus lichaam is ze de belichaming van een jaren '50 vamp. 

Niet lang daarna komt de andere sexy Vixen helft binnenvallen, Judette van Dongen. En wat denk je, rood haar rode lippen een voluptueus lichaam, strakke eyeliner en een kekke baret op haar ondeugende hoofd. Dyan is kapster en Judette is schoonheidsspecialiste de ideale combinatie die zijn vorm heeft gevonden in het duo Vintage Vixen.

Op talloze evenementen maken ze hun opwachting en introduceren, of zo je wilt, laten het publiek de jaren ’50 (her)beleven. ‘Het idee voor Vintage Vixen is heel toevallig ontstaan,” legt Dyan uit. “De uitnodiging om bezoekers van retro boutique ‘Very Cherry’ hier vlakbij, van make-up te voorzien tijdens het Rue de Crèpe festival destijds, werd een groot succes. We hebben toen besloten om het idee verder uit te bouwen. Daarbij doe ik Dyan de kapsels en verzorgt Judette de make-up maar het is met name entertainment. We dragen dezelfde outfit, dit hoort bij de gimmick. we presenteren ons met een vleugje zelfspot en ondertussen geven we iemand in twintig minuten tijd een totaal andere look.”

De dames kennen elkaar sinds 1999 en zijn inmiddels volledig op elkaar ingespeeld. “Ons doel is eigenlijk om het publiek een leuke dag of avond te bezorgen, dat ze blij naar huis gaan. Daar komt nog bij dat een jaren '50 look iedereen staat, dat is de uitdaging die we meegeven met een flinke dosis humor.”

Rotterdammers staan bekend om hun humor en no nonsens houding. Dit vind je terug bij de Vintage Vixen. Zo zegt de hilarische aanleiding die leidde tot de kennismaking van dit populaire duo al genoeg. “We troffen elkaar in de sportschool. Nou, als we ergens een hekel aan hebben!,” lachen beiden met een snelle blik langs hun vrouwelijke curves. Het sporten was dan ook snel voorbij maar een innige vriendschap was geboren. Het was de start van een krachtige bundeling van talenten en kwaliteiten die tot uiting kwam in een combinatie van kapsels en visagie”

Lees verder in editie 10


«   »