La Lamour.

Vrouwelijke kleding voor vrouwen van alle leeftijden met net dat beetje meer lef. Kleurrijk, fantasievol en met de mogelijkheid je nu eens te kleden zoals jij dat wilt. LaLamour betekent een keuze voor persoonlijkheid. En wie wil dat nou niet, je onderscheiden van een kleurloze grijze massa. Fantasierijke comfortabele kleding geïnspireerd op vroegere jaren. 

We spreken met Margit Pronk, de ontwerpster van dit prille label, op een ijskoude februaridag in het Noord-Hollandse Schagen. Het wordt een boeiend gesprek in haar warme behaaglijke en sfeervolle atelier dat uitpuilt met stoffen in allerlei prints, foto’s, kleurrijke items en gezeten op barokke stoelen bekleed met verrassende bekleding van, hoe kan het ook anders, de hand van de ontwerpster. Op haar grote werktafel liggen uitgewerkte ideeën, werktekeningen en samples voor de komende collectie. Hier is Margit, die al dertig jaar bezig is om haar creatieve inspiraties vorm te geven, volledig in haar element. 

 

Cum laude.
“Als kind was ik altijd al bezig met lapjes. Mijn oma maakte alle kleding zelf en ik mocht altijd graaien in de restanten die ze bewaarde in een grote doos. Niets kon mij gelukkiger maken,” aldus Margit gekleed in een eigen creatie van LaLamour. Het was dan ook een logische keuze om na de middelbare school de Mode Academie te gaan volgen in Amsterdam. “Een studie van vier jaar die voor mij zijn omgevlogen. Het was hard werken maar ik vond het heerlijk om te doen. Uit het feit dat ik cum laude afstudeerde, blijkt wel hoe erg ik het naar mijn zin had. Cum laude, ik wist toen helemaal niet wat dat betekende,” lacht ze bij de herinnering. 

Op zoek naar een nieuwe uitdaging.
Een stageplek was onderdeel van de studie en het betekende meteen haar eerste betaalde baan na het afstuderen. “Geleidelijk aan begon ik voor grote commerciële merken te ontwerpen. Dit heb ik heel lang gedaan totdat voor mij de lol op was. Het begon eentonig te worden en ik ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. Nu blijkt, terugkijkend op dertig jaar, dat ik vanzelf altijd van het een in het ander ben gerold. Dat is geluk hebben maar dit dwing je ook af. Zo werd ik via via gevraagd om de aankleding van een klooster te realiseren dat als centrum voor commerciële doeleinden zou worden ingezet.

lees verder in editie 17

lalamour vintage fashion

«   »