Urban hippies

urban hippies

In praktisch ieder retro kledingshop kom je ze tegen: de sieraden van Urban Hippies. Deze kleinoden vormen meestal een perfecte match met retro en vintage kleding. Een sieraad is geen overbodige luxe, aldus de ontwerpster en hippie Femke Bosman want met een sieraad vier je het leven en versier je jezelf. Het delen van positieve ervaringen.

“Het was voor mij altijd een probleem om een ketting, hals- of armband te vinden die echt bij mezelf en m’n kleding paste,” vertelt Femke. “En eigenlijk is dat de reden dat ik ze zelf ben gaan ontwerpen. Aangezien ik in feite een echte hippie ben en alles zinvol moet zijn, vroeg ik me direct af wat dan wel de zin was van sieraden. Daar was ik snel uit. In mijn ogen is een sieraad als bezegeling van iets waar je jezelf aan wilt herinneren, iets aan een ander wilt beloven, daar is niks mis mee. Lichaamsversiering heeft al eeuwenlang te maken met traditie, cultuur en folkore, het is er dus altijd al geweest!”

Creatieve ondernemers. Inmiddels zijn er ongeveer tachtig winkels waar Urban Hippies sieraden te koop zijn. Ook internationaal is er belangstelling getoond, vooral in de Scandinavische landen zijn ze er gek op.

lees verder in editie 16


«   »