Lef Hilversum

lef hilversum mode

Aan de drukke maar o zo gezellige Gijsbrecht van Amstelstraat te Hilversum staan we stil voor de etalage van Lef die onmiddellijk onze aandacht trekt. Bij binnenkomst word je al helemaal vrolijk van de aankleding die bestaat uit heel veel met bloemen gedecoreerde spiegels waarin je een nieuwe aanwinst kunt bewonderen uit de zorgvuldig en veelzijdige samengestelde collectie.

Marleen Hoogland, eigenaresse verwelkomt ons gekleed in een jurk van Lien & Giel met een fleurige band in haar haar en een brede glimlach. Van huis uit is ze verpleegkundige en via allerlei omstandigheden belandde ze uiteindelijk in haar eigen winkel. “Achteraf bezien is dat eigenlijk helemaal niet zo vreemd,” legt Marleen uit onder het genot van een drankje aan de uitnodigende grote tafel midden in de winkel. “Ik droomde al heel vroeg van het hebben van een eigen winkel en precies op de plek waar Lef nu is gevestigd. Ik woon hier om de hoek en vroeger mijmerde ik al over hoe leuk het zou zijn om een modewinkel te hebben aan de Gijsbrecht, zoals we het hier noemen in Hilversum.”

Tijd voor iets nieuws.
Ze startte als verpleegkundige, nam daarna een break in verband met het krijgen van kinderen maar pikte daarna de verzorgende taken weer op. “Gek genoeg was het nu allemaal heel anders voor mij. Voordat ik kinderen kreeg en wellicht ook omdat ik jonger was, woog het allemaal niet zo zwaar voor me. Toen ik terugkwam nam het werk een emotionele wissel op me. Het was tijd voor iets nieuws.”

lees verder in editie 15


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.