The Little Shop Of Colors Amersfoort

Deze betrekkelijk jonge retro shop in Amersfoort vierde onlangs haar éénjarig bestaan. Roos en haar moeder Ellen hadden al jaren het plan om zelf een winkel op te starten vanwege ontevredenheid over het aanbod van hun favoriete kleding en schoenen in Nederland.

Wij vonden het Nederlandse modebeeld redelijk saai.

In een heel gezellig straatje met een ruime parkeergarage om de hoek springt direct hun winkel in het oog. Het lijkt wel of het de hele straat oplicht met The Little Shop of Colours als stralend middelpunt. Roos, die voorheen modellenwerk gedaan heeft en tevens een mode-opleiding in Amsterdam volgde, wordt onafscheidelijk bijgestaan door moeder Ellen, voorheen werkzaam als coach-therapeut. Beiden hebben ze hun eigen kwaliteiten die perfect op elkaar aansluiten en zeer goed van pas komen bij het runnen van de winkel.

Engeland.
“Omdat wij het Nederlandse modebeeld redelijk saai vonden, togen we iedere zomer naar Engeland omdat we daar juist wel die kleurrijke kleding met meer pasvormen aantroffen die we zelf zo leuk vinden,” vertelt Roos. De naam van de winkel: The Little Shop of Colours lag natuurlijk voor de hand. “Naast de bekende retro kledingmerken verkopen we ook bijzondere en fantasievolle schoenen,” vervolgt Roos. “Deze schoenen nemen een prominente plaats in want je zult ze in Nederland in een fysieke winkel niet snel tegenkomen.”

lees verder in editie 18.

shop of colors

«   »