The Dutch Bakery

Het atelier van de oprichtster van het merk The Dutch Bakery, is
landelijk gelegen in het Brabantse plaatsje Heerewaarden. Met een pontje kun je heel romantisch de oversteek maken naar haar creatieve onderkomen. De omgeving is als een oase te midden van de vele uitingen van ontwerpster en duizendpoot Marie Mulder.

Ze studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst (afdeling Mode) te Arnhem en ging daarna aan de slag als ontwerpster voor onder andere het merk Mexx International, Canoe Jeans, Iduna en de European Brand Organisation in Houten. “Een leerzame periode,” beaamt Marie gezeten in de tuin van haar atelier in het vroege lentezonnetje. “Ik heb nogal wat omzwervingen gedaan voordat ik uiteindelijk uitkwam bij The Dutch Bakery waaronder het ontwerpen van kinderkleding. Ik deed eveneens ervaring op in het ontwerpen van lingerie, leerde het vak van inkopen en reisde over de gehele wereld.”

Ook voor jonge meiden.

Vanaf 2003 ontwikkelde ze een vrolijke kinderkleding lijn die
succesvol werd met merken zoals Bakery Baby & Bakery Babes. “Mijn kracht ligt dan ook in het bedenken en ontwerpen van prints. Voor baby en kinderkleding heb je niet zoveel stof nodig en omdat ik het eigenlijk jammer vond dat ik de prints maar voor zo’n klein oppervlak kon gebruiken, bedacht ik dat ik net zo goed voor jonge meiden zou kunnen gaan ontwerpen.” Sinds 2015 ligt de focus echter op het ontwerpen en ontwikkelen van jersey dameskleding nog altijd direct herkenbaar door de toepassing van karakteristieke kleuren in aantrekkelijke prints. Marie Mulder ontwikkelde een geheel eigenzinnig handschrift die zich vertaalt in eigentijdse collecties onder de naam Bakery Ladies.

lees verder in editie 14


«   »