38 dresses and a suit.

In het historische centrum van Leeuwarden zit verscholen in een monumentaal pand de winkel van Betty’s 38 dresses and a suit. Achter de smalle toegang blijkt zich onverwacht een ruime winkel te bevinden met een groot gevarieerd aanbod.

Ga lekker je gang.

“Dit monumentale pand stond al jaren leeg,” vertelt de eigenaresse,” en ik vond het prachtig met zijn uit 1600 stammende voorgevel. Het is een mooie plek aangekleed met bijpassende lantarens helemaal in de juiste sfeer. In 2018 verwachten we een gehele renovatie van deze stad.” Ze begon ooit met het verkopen van tweedehands kleding. “Dat liep verbazingwekkend goed, al vanaf het begin maar na vijf jaar wilde ik toch iets anders en mijn interesse schoof steeds meer op naar nieuwe retro kleding. Er moest natuurlijk een naam bedacht worden voor mijn nieuwe zaak. De romantische film ’27 Dresses’ vormde hiervoor mijn inspiratiebron en het werd 38 Dresses and a suit (voor het geval ik ook nog mannenkleding zou gaan verkopen wat ik inmiddels doe haha).”

 

Een afspiegeling van mezelf.
Het publiek wat ’38 Dresses’ bezoekt, varieert nogal in leeftijd en komt van heinde en ver. “Men is niet te beroerd om een trip hier naar Leeuwarden te ondernemen vanuit bijvoorbeeld Eindhoven, Emmeloord zelfs Amsterdam. Was het in het begin nog heel lokaal nu komt men van verder weg en marstal wordt dit dan gecombineerd met een gezellig dagje uit in Leeuwarden,” aldus de in haar vrij tijd saxofoon spelende Betty. Haar eerste kledingmerk wat ze verkocht was ‘Tante Betsy’, een merk wat ze zelf graag draagt alhoewel ze aangeeft steeds extremer te gaan en de laatste tijd vaker kiest voor een merk als ‘Margot’....

lees verder in editie 16

0 stemmen

«   »