Hair Class.

Niets is zo typerend voor een bepaald tijdbeeld als de kapsels! Wil je graag een vintage look dan is dat dus zeker een onderdeel om je mee bezig te houden. Het lijkt misschien lastig maar met de moderne tools van nu en de juiste technieken kom je een heel eind

Tekst loopt door onder de foto (mobiel)

Oefening baart kunst.. .Als basis voor jaren 40 en 50 kapsels is een mooie slag ideaal. Geen harde krullen maar het haar uitborstelen tot er een mooie zachte wave ontstaat die je kunt vormen rondom je gezicht. Varieer met 1 zijkant naar achteren door middel van een haar kammetje, een mooie speld of bloem. Je kunt ervoor kiezen de originele kapsels van toen zo perfect mogelijk na te streven maar je kunt er ook een moderne eigen twist aan geven. Er zijn geen regels!

Het meest bekende kapsel van die periode zijn toch wel de Victory Rolls. Ook deze zijn makkelijker te maken als je de plukken eerst even met de tang krult. Het is letterlijk een kwestie van de slag te pakken krijgen en dan snap je niet meer waarom het je ooit niet lukte. Gebruik stugge schuifspeldjes bij het vastzetten en wees niet te zuinig met de haarlak. De rollen zijn mooi te combineren met gedeeltelijk los haar, een snood of een rol aan de achterzijde.

Door Vivian Kramer, stylist, eigenaresse van Sugarcoated Pictures en groot vintage liefhebber. 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »