Hoeden.

Rating: 5 sterren
1 stem

 

Het ultieme accessoire om je vintage look af te stylen. Een state- ment voor klasse en pit maar het voelt een beetje eng en over the top wellicht. Durf jij met een hoed op over straat?

Vaak hoor ik dames zeggen dat ze wel of geen hoeden hoofd hebben. Daar zit een kern van waarheid in maar er zijn zoveel verschillende modellen hoeden dat er al- tijd wel een match bij zit. Ga je voor groot en dramatisch of kies je voor een kleiner en meer ingetogen model?

Door Vivian Kramer (Sugercoated pictures)

De opties zijn oneindig. Zelf koop ik geen hoeden meer online na vele miskopen. Een hoed moet je passen. Niet alleen vanwege de maat maar zeker ook vanwege het model en of het je gezicht flateert. Zoek een vintage hoedenzaak of een ontwerpster en neem de tijd om te ontdekken welke hoed je perfect match is. Het is tenslotte een longterm investering. In sommige hoeden zul je een elastiekje vinden dat als bevestiging rondom je hoofd dient. Vaak zonde van je mooie vintage hairdo. Haal bij de drogist haarkammetjes en naai deze met een matching kleur garen in de rand van de hoed. Zo ziet niemand hoe de hoed bevestigd zit.

Tekst loopt door onder de foto (mobiel)

 

 

Nog een reden om te investeren in een mooie hoed. Je kunt je hoed mooi in je huis tentoonstellen op een houten hoeden- standaard. Zo is het nog een eyecatcher ook. Verder zijn hoedendozen ook een prachtige manier om je hoeden stofvrij en veilig te bewaren. Deze dozen zijn nog vintage te vinden!

Dus... heb lef draag een hoed! Waarschijnlijk krijg je veel meer positieve opmerkingen dan negatieve zo lang je maar straalt. Steel de show ;-)


«   »