Lovely Lashes.

Je vintage look naar het volgende level brengen? Net even dat beetje extra voor een fotoshoot of feestje. Maak je looks nog vrouwelijker door nepwimpers aan te brengen! Eng? Welnee, met de volgende tips en een beetje geduld (geen haast!) komt het helemaal goed.

Tekst loopt door onder de foto (mobiel).

De wimpers.

Er zijn verschillende soorten nepwimpers. Je hebt losse plukjes of een heel rijtje wimpers aan elkaar. We raden je aan voor het laatste te kiezen zoals te zien op de foto. Deze wimpers zijn makkelijker aan te brengen en geven direct een movie star look. Sommige nepwimpers zijn heel erg stug bij de aanzet, kies bij voorkeur voor wimpers die lekker flexibel zijn (Hema, Mac, AliExpress). Dit is veel comfortabeler. Dan zit er nog een groot verschil in lengte en in volume, dit is geheel je eigen smaak.

De lijm.

Bij nepwimpers zit vaak een klein tu- betje lijm. Ikzelf gebruik liever DUO-wimperlijm (Douglas). Deze is op latex basis en niet schadelijk voor je ogen en je huid. Kies de witte variant, deze droogt transparant op. Aan de slag. Leg de nepwimper zonderlijm op je eigen wimpers. Zo kun je meten of de wimper qua lengte goed past en zo zie je direct of er een stukje vanaf geknipt moet worden. Zijn de nepwimpers goed van lengte? Dan doe je een dotje lijm op de knokkel van je hand. Zo kun je de rand van de wimpers er makkelijk doorheen halen. Let erop dat de uiteinden van de wimpers goed bedekt zijn met lijm want deze gaan vaak als eerste los. Vervolgens wacht je even voor je de wimpers op je ooglid plakt. Laat de lijm een paar tellen drogen en leg dan de wimper bovenop je eigen wimpers met de rand tegen je ooglid aan. Probeer ervoor te zorgen dat er geen ruimte zit tussen je wimperrand en die van de nepwimpers. Duw de buitkantjes zachtjes aan zodat deze goed vast zitten.

Tekst loopt door onder de foto (mobiel).

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Nu nog een extra laagje mascara. Het voelt wellicht raar/zwaar, dit is binnen 15 minuten weg. Even wennen. En nu wapperen met die wimpers en flirten maar!

Hoe gaan ze er weer vanaf? Je kunt de wimpers er voorzichtig vanaf trekken. Zo blijven ze ook mooi en kun je ze nog een keer gebruiken. Vind je dit een rot gevoel? Dan kun je met een watje en make-up remover aan de slag. Haal het watje over je oogleden en de wimpers zullen er vanzelf vanaf komen. Helaas zijn ze dan niet nog een keer te gebruiken.

 


«   »