Seventies look.

 

Kleding uit de jaren ’70 borduurde grotendeels voort op de mode uit de late jaren ’60. Zo was het voor zowel mannen als vrouwen populair om strakke bovenstukken en wijde broeken of rokken te dragen. Vanaf de jaren ’70 werd het dragen van een simpel t-shirt, sweater, spijkerbroek en sneakers als ‘normaal’ gezien.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

 

Het leven in vrijheid en breken met gevestigde patronen worden alsmaar belangrijker. Werden de jaren '50 nog gedomineerd door functionele strakheid in sobere uitvoering, in de jaren '70 was dat wel anders. Het individu zette zich af tegen de gevestigde patronen, wat zich uitte in een eigen identiteit, fashion en interieur. De jongeren in de jaren '70 waren kritisch en idealistisch. De sociaal-maatschappelijke kant van het verhaal was het belangrijkst. Men ging in tegen milieuvervuiling en massaconsumptie. Handwerk en ambacht werden meer en meer gewaardeerd. Hoe dit zich uit in het interieur en kleding, ontdek je het best aan de hand van bijgaande foto’s.

Tekst loopt door onder de foto's (mobiel).

Het modebeeld aan het begin van de jaren ’70 lijkt nog sterk op dat van de late jaren ’60. De hippie look die destijds erg populair was, bestond uit een mengelmoes van kledingstukken uit verschillende delen van de wereld. Daarentegen had je natuurlijk ook de chique outfits.


«   »