Retro Cat Eye bril weer populair.

De Cat Eye bril, ofwel de vlinderbril, vormde in de jaren ’50 een belangrijk onderdeel van de garderobe. De bijzonder vormgegeven bril stond voor een vrouwelijke en stijlvolle mode, maar ook mannen begonnen het montuur te waarderen. Vooralsnog waren het de vrouwelijke filmsterren zoals Marilyn Monroe, Grace Kelly, Elizabeth Taylor, Brigitte Bardot en andere mode bepalende iconen uit de fifties die de Cat Eye bril populair maakten en de toon zetten. Ze droegen de accessoire in hun films, tijdens optredens, fotoshoots maar ook privé en hiermee kwam de cat eye bril onder de aandacht van een groot publiek. 

Marilyn Monroe en Audrey Hepburn (tekst loopt door onder de foto's)

Cat Eye bril voor echte diva’s.

In eerste instantie was het frame werk van de bril ontworpen voor gewone brilglazen totdat in 1961 Audrey Hepburn de zonnebril in  vlindervorm introduceerde in de klassiekerBreakfast at Tiffany’. Heden ten dage is de Cat Eye bril opnieuw begonnen aan een opmars. Dit keer zijn de dames Kate Perry, Jessica Alba en vintage leading lady Dita von Teese hiervoor verantwoordelijk. Regelmatig worden zij gespot met een fraai exemplaar. 

Het huidige modebeeld is zo retro daar mag een cat eye bril eenvoudigweg niet aan ontbreken.Gedragen als serieuze (zonne)bril of als accessoire boven op je hoofd als creatieve haarband of op het puntje van je neus, match je bril met je kleding of draag het als een echt diva in combinatie met een hoed en niemand kan om je heen. 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »