Jaren '50 haarstijl, hoeden, sieraden.

Er zijn bepaalde haarstijlen en accessoires die typerend zijn voor de fifties. De fifties of liever gezegd de jaren 50 waren vrij uitbundig. Dit kwam vooral doordat de Tweede Wereldoorlog net voorbij was. Deze periode was er dan ook één van voorspoed en uitbundigheid. In dit artikel vertellen wij je welke haarstijlen er in die tijd populair waren, maar ook welke schoenen en accessoires hierbij hoorden.

De verschillende kapsels.

De kapsels die je in de jaren 50 vooral zag waren krullende, halflange of golvende kapsels. Deze waren in die tijd ongekend populair, en dat is niet zo gek. De kapsels stralen klasse uit en het staat sjiek. Daarnaast was het ook gebruikelijk om je haar op te steken. Wat vooral erg belangrijk was, ongeacht de haarstijl, was dat de oren zichtbaar waren. Hierdoor konden de vrouwen namelijk hun oorbellen laten zien, wat voor hen erg belangrijk was in die tijd.

Tekst loopt door onder de foto's.

victory roll
victory roll

Hoeden.

Wilde je graag eens wat anders doen, dan kwam je ook altijd goed weg met een mooie hoed. Het assortiment in de jaren 50 was heel divers, van cocktail hoeden tot hoeden met veren en wijde hoeden. Deze werden meestal afgewerkt met bloemen en een netje die half over je gezicht viel.

Tekst loopt door onder de foto's.

fifties hoed
jaren 50 hoed
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Sieraden.

De accessoires en sieraden die de vrouwen droegen hadden een simpel design, maar wel opvallend. De meest gebruikte zonnebril in die tijd was het cat-eye model. Deze is zelfs in de jaren 60 nog erg populair geweest en komt nu weer in de mode (zie hoedenatelier). Ook waren parels destijds erg populair. Je zag ze terug in oorbellen, kettingen, armbanden en ringen.

fifties jewelry
audrey hepburn

«   »