Blokjes motief dankzij The Queens Gambit.

De zeer populaire Netflix serie ‘The Queens Gambit’ heeft gezorgd voor  hoge kijkcijfers en verhoogde interesse (vooral bij de jeugd) voor het schaken. Op zichzelf een goed ontwikkeling dat zo’n eeuwenoude sport weer opgang vindt, zeker in vergelijking met de talloze computer games. Maar het heeft ook voor een nieuwe trend in de mode-wereld gezorgd.

Zoals dat vroeger in de jaren ’40 en ’50 het geval was bij films, waarin de sterren een nieuwe mode lanceerden (iedereen wilde er uit zien als de held) zo zie je dat nu terug bij de TV series. Het vintage blokjes motief van het schaakbord is nu door slimme ontwerpers verwerkt in diverse kledingstukken.

Op bijgaande foto’s tonen de diverse fashionista’s de looks van deze prints.

De tekst loopt door onder de foto's

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Er ontstond plotseling een toegenomen interesse en online zoektochten naar design schaakborden en cursussen zoals 'online leren schaken’. Maar vooral een zoektocht naar de trend die nu een comeback meemaakt dankzij de hit-serie ‘The Queens Gambit’: de ruitjesprint!  

De tekst loopt door onder de foto's.

Bekende namen in de fashionista wereld zoals Bella Hadid, Jeanette Madsen en Alyssa Coscarelli zijn al fan van de print en bewijzen dat dit lapje stof de nodige elegantie aan je garderobe geeft. Met dit motief dambord- of schaakbord prints in vrolijke retro tinten, of het nu een blouse is jurk of jumpsuit, het is een prachtige aanvulling in je kleding kast. De trend is bijzonder gemakkelijk te adopteren en leent zich perfect voor een praktische, casual fashionista-look. Voor de waaghalzen: de spelregels doorbreek je door te mismatchen of imponeer je tegenspeler met een geruite look van top tot teen.  Altijd schaakmat!


«