Riviera Retro.

In het historische centrum van Maastricht, in het Jeker kwartier, is de modezaak gevestigd van Evelyne Kleikers. Riviera Retro beleefde haar opening  in september 2019 en wij gingen een kijkje nemen.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

In een 18e eeuws pandje waarin je door een raam in de vloer de oude gewelven van het historische pand nog kunt onderscheiden heeft Evelyne haar stijlvolle kledingzaak geopend vlakbij het Stadspark en de Sint Pieter, zoals de kerk genoemd wordt in de volksmond. Een sjieke buurt waar het Maastrichtse winkelpubliek maar ook fashion liefhebbers vanuit het overige Nederland, Duitsland en België thans kennis kunnen maken met het exclusieve aanbod van Riviera Retro. Evelyne, gekleed in een prachtig goudkleurig gewaad, vertelt hoe ze na het overlijden van haar man niet bij de pakken ging neerzitten maar er voor koos om een langgekoesterde droom uit te laten komen. “Dit betekende dat ik op zoek ging naar een locatie in de stad, een plek dat me moest aanspreken. Heel toevallig kwam ik hier voorbij en wist meteen hier ga ik mijn modezaak openen.”

Het pand en de aankleding alsmede het assortiment straalt smaak en elegantie uit. “Met eveneens authentieke vintage items in het assortiment,” laat Evelyne weten. “Mijn inkoop wordt bepaald door het zien en voelen van de stof. Hiervoor reis ik regelmatig af naar Parijs omdat ik met eigen ogen wil zien of het aanbod past in datgene wat ik voor ogen heb. Ik wil door mijn keuze mijn liefde voor vintage, mode en reizen tot uitdrukking laten komen.” Haar passie voor mode ontstond als klein meisje opgroeiend in de modezaak van haar ouders. “Ik vind het heerlijk om mensen te adviseren. Dit kan zijn met het bepalen van een kledingstijl tot zelfs het ordenen van kledingkasten (closet make-over) en het shoppen voor mooie outfits.” Als styliste stelt ze niet alleen de collectie samen maar geeft ze daarnaast eveneens make up advies.  ...De tekst gaat verder onder de foto.

Inspiratie voor de collectie is de typische elegante Cote d’Azur flair dat ze combineert ze met stijlen uit verschillende decennia. Een weelderige Great Gatsby stijl maar ook de klassieke ingetogen Engelse jaren ’40, een kleurrijke bohemian stijl tot een ‘over the top’ outfit à la de jaren ’80. Hierbij put ze uit een netwerk van ontwerpers en merken die ze gedurende haar reizen in de afgelopen jaren heeft opgebouwd. “Ik wil vrouwen meenemen naar de elegantie en exclusiviteit van de Franse en Italiaanse Rivièra’s. Ik ben daar heel vaak geweest en dit vormt een onderdeel van mijn inspiratie. Mijn uiteindelijke doel is om met mijn assortiment een vrouw haar unieke stijl te laten ontdekken. Iets waarmee ze uitdrukking kan geven aan haar vrouwelijkheid ongeacht leeftijd of lichaamsvorm. De keuze voor originaliteit werkt bevrijdend. Dat ene item waarmee je alles kunt zeggen over je persoonlijkheid!”

https://riviera-retro.nl


«   »