Robbe Manto mode.

In een gezellig winkelstraatje in Maarssen valt dameskledingzaak Robbe Manto meteen op door de strakke geheel in wit uitgevoerde vormgeving in het verdere bonte straatbeeld. Over de witte loper onder de eveneens witte luifel door stappen we het kledingparadijs in van Rob Schepers, eigenaar van Robbe Manto. Hier verkoopt hij internationale mode die zowel chique als feestelijk dan wel sportief maar ook dagelijks gedragen kan worden.

Tekst loopt door onder de foto.

De keuze van een witte achtergrond met een een prachtige kleurenpalet aan kleding verwelkomt elke klant die op zoek is naar een uniek item. “Zeker,” beaamt Rob die op enthousiaste wijze ons zijn winkel laat zien, “hier komt men niet alleen winkelen maar vaak help ik de dames om tot een keus te komen met name wanneer er iets aangeschaft moet worden voor een speciale gelegenheid.” Hierbij haalt hij ter illustratie twee jurken te voorschijn, de een uitgevoerd in een sprankelend geel, de andere in charmant groen. “Kijk, de mevrouw die dus uiteindelijk de gele jurk heeft genomen, was op zoek naar iets speciaal omdat haar dochter ging trouwen. Ik kon haar ervan overtuigen dat gekleed in geel men haar meteen zou herkennen als de moeder van de bruid, terwijl de groene jurk eigenlijk meer geschikt zou zijn voor bijvoorbeeld een tante of ander familielid. Toen ze de jurk aantrok, zag ze meteen wat ik bedoelde.”

Veel modezaken bezocht.

Het illustreert de passie waarmee Rob zijn late roeping uitdraagt. “Ik ben begonnen in de verpleging. Daarna heb ik 25 jaar als vertegenwoordiger voor uiteenlopende bedrijven gewerkt. Dit betekende dat ik ook heel veel modezaken bezocht waarbij het me meteen duidelijk werd hoe ik het niet zou willen hebben toen ik voor mezelf begon.”

Tekst loopt door onder de foto.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Zoveel combinaties mogelijk.

Met een duidelijk concept, de kleding keurig gesorteerd op kleur en deskundig advies indien gewenst, is Robbe Manto inmiddels een begrip in Maarssen en de wijde omgeving. “Daar komt bij dat ik altijd eerlijk zeg waar het op staat en dat wordt altijd gewaardeerd. Liever verkoop ik niets dan dat ik een vrouw weg laat gaan met een creatie dat niet bij haar past. Daar heeft immers niemand iets aan. Je kunt zoveel doen met bijvoorbeeld een effen outfit aangevuld met accessoires, een paar mooie pumps en een bijpassende mantel volgens de laatste mode. Ik heb veel werkende vrouwen onder mijn klanten maar verder komt men hier winkelen niet alleen voor het aanbod maar tevens voor de sfeer. Zo mag ik regelmatig een select groepje vrouwen ontvangen die onder het genot van een drankje en een hapje hier dan gezellig komen passen en kopen. Het zijn juist die leuke contacten die het zo lonend maken.”


«   »