Hearts & Roses.

Het avontuur van Hearts & Roses onder leiding van Ali Hessari startte in de straten van Londen op het fameuze Camden Market. Het Engelse merk baseert zijn assortiment op vintage en alternatieve dameskleding. De groothandel annex kledingbedrijf floreert in kledingstijlen zoals gothic, pin up, rockabilly, retro en vintage.

Vanuit het hoofdkwartier wordt door een team aan ontwerpers nieuwe frisse ideeën aangebracht, vertaald in vintage vixen prints. Men onderscheidt zich door de keuze voor weelderige stoffen geprint in diverse stijlen met het oogmerk tijdloze mode op de markt te brengen. De ontwerpen en toegepaste kleuren zijn een lust voor het oog en om te dragen,” aldus Ali met wie we transatlantisch contact hebben. “Gegeven de kwaliteit die we beogen, kan ik met een gerust hart verklaren dat comfort en kwaliteit bij ons hand in hand gaan.”

De tekst gaat verder onder de foto.

“We produceren en ontwerpen al onze kledingstukken zelf. Onze ontwerpers beginnen bij de bron door te kijken naar de oorsprong van vintage kleding, Daarna worden er schetsen gemaakt en ideeën verder ontwikkeld. We geloven in de kracht van samenwerking,; elkaar inspireren en stimuleren. De ontwerpers hebben dan ook allemaal een verschillende achtergrond en specialisatie, alhoewel de kennis van dameskleding de gezamenlijke factor is. Ze hebben kennis opgedaan door het werken in verschillende branches voordat ze een onderdeel werden van het Hearts & Roses team. Sommige brengen hun kennis in van zeer luxueuze kleding waardoor de maatstaf van kwaliteit van onze kleding gewaarborgd is. Andere ontwerpers hebben gewerkt bij bedrijven met een affiniteit voor vintage geïnspireerde kleding en daar hun kennis opgedaan. Dit komt allemaal samen in een geweldige mix van ontwerpers wat in onze kledinglijn sterk naar voren komt.”

Om tot een unieke en herkenbare Hearts & Roses stijl te komen, worden er elk seizoen nieuwe prints bedacht en verwerkt. De keuze voor de stoffen voor het assortiment wordt voornamelijk gebaseerd op deze prints. “Voor elk seizoen worden er nieuwe prints bedacht en daar wordt een hoop tijd in gestoken. Dit loont want kijk maar naar onze populaire swing dresses. Om maar een paar te noemen die allemaal een fantastische print hebben: 50s Ditsy Rose Floral Summer Dress, Blue Rosaceae Swing Dress en onze wereldberoemde Royal Ballet Tea Dress,” aldus een trotse Ali.       

De tekst gaat verder onder de foto.

Op de vraag hoe hij denkt over Nederlandse ontwerpers kan hij alleen maar positief reageren. “Het is ontzettend interessant om te zien hoe merken gebaseerd en geïnspireerd op de klassieke vintage stijlen ieder voor zich hun eigen stijl creëren. Ontwerpers kennen doorgaans de historie en dit vormt een onophoudelijk bron voor de diversiteit aan stijlen inclusief die van Hearts & Roses.”

Hearts & Roses ontwerpt niet alleen hun eigen kleding maar hebben een eigen fabriek waar de kleding wordt geproduceerd. “In het begin maakten we gebruik van diverse fabrieken in verschillende landen waarbij we streefden naar de hoogst mogelijke kwaliteit. De controle hierop bleek erg moeilijk en dit was reden om tien jaar geleden een eigen fabriek te starten. Bijkomende factor is dat we meteen toezicht hadden op de werkcondities waarvan we vinden dat die optimaal moeten zijn voor onze werknemers.”

Ook buiten Engeland floreert de business met een vaste klantenkring op het continent. De verkopen vinden plaats in Duitsland, Frankrijk, Nederland en Zweden. ‘Opmerkelijk genoeg is dat we opereren puur op basis van on line shops. Het idee dat we hiermee een koperspubliek kunnen aantrekken dat ver buiten de Engelse grenzen reikt, is voor ons overtuigend genoeg. Door de komst van internet is er zoveel veranderd. Ons merk wordt gedistribueerd en naar tevredenheid vertegenwoordig middels diverse webshops in meerdere landen en uiteraard op onze eigen website. Hearts & Roses wil meegroeien met de rest van de wereld en in onze optiek in dit de beste manier om dat te doen.”


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.