'Ozomooi' retrofashionshop.

Altijd op zoek zijn naar bijzondere merken.

We komen comfortabel aangevaren met de pont en alhoewel de overtocht niet lang duurt, is het toch weer eens iets anders. We zijn op weg naar Ozomooi te Krimpen aan de Lek. Een bijzondere kledingwinkel gevestigd in een prachtig pand voor zowel dames als het kleine kroost dat met een eigen speelkamer zich helemaal kan uitleven terwijl moederlief zichzelf verwent.

We worden hartelijk ontvangen door beide eigenaressen en schoonzussen Maria van de Vusse - van Dam en Diane van Dam- van den Bergh. Ongeveer tien jaar geleden besloten beide ondernemende dames hun krachten te gaan bundelen. Maria, voorheen met een winkel in huis-tuin decoratie gecombineerd met kleding en Diana met een eigen bloemenzaak, kozen voor hun beider passie namelijk de mode. Het resulteerde in Ozomooi, een kleurrijke winkel, net even anders en helemaal volgens de visie van de twee zelfbewuste dames.

Tekst loopt door onder de foto.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

 

“Met dat even anders bedoelen we dat we altijd wel op zoek zijn naar bijzondere merken. Uiteraard verkopen we ook de gerenommeerde merken maar het is voor ons een feest om een merk als bijvoorbeeld Du Milde te introduceren. Afkomstig uit Denemarken is het mode met een twist. Kleurrijk, leuke details zoals handgemaakte haak-, brei- en borduursels en een fantastische kwaliteit,” aldus Maria. “Onze zoektocht,” vult Diana aan, “verloopt harmonieus omdat we elkaar heel goed aanvullen. We hebben dezelfde ideeën, niet alleen over mode maar ook in hoe we ons willen presenteren.”
Ozomooi heeft dan ook een herkenbare huisstijl bestaande uit de vrolijke kleuren roze en oranje. Een kekke combinatie die ze overal in hebben doorgevoerd. “Niet alleen wij worden blij van onze winkel maar ook onze klanten hebben we gemerkt. Het geeft ons werkelijk voldoening wanneer vrouwen hier stralend de deur uitgaan.” Ozomooi heeft eveneens een uitgebreid assortiment aan meisjes en jongens kleding alsmede voor baby en peuter.

Tekst loopt door onder de foto.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

De winkel is gevestigd in een eeuwenoud imposant pand met de uitstraling van een oude patriciërswoning. De vele ruimtes en hoekjes herbergen schatten aan dameskleding van merken zoals , accessoires en kinderkleding. Op de bovenste verdieping is zelfs een speelkamer ingericht voor de kleinste klantjes die al snel uit gewinkeld, zich hier prima kunnen vermaken. “En dat werkt heel goed,” aldus Maria, “Zo is iedereen tevreden, groot en klein. Winkelen is voor Diana en mij, samen met ons geweldige team bestaande uit Carlijn, Monica, Jody en Diana haar dochter Sterre, iets wat een belevenis moet zijn. Tijd is bij ons nooit een probleem en er wordt ruimschoots aandacht besteed aan iedereen die hier binnen komt onder het genot van een drankje met iets lekkers.”


«   »