Vintage Factory Den Haag.

Meer dan winkelen alleen.

Het is heerlijk weer als we Den Haag binnenrijden. Winkelend publiek loopt al flanerend goedgemutst tussen de vele toeristen door die zich vergapen aan Paleis het Noordeinde waar een miljoenenverbouwing is gestart. Wij lopen een eindje verder door over het Noordeinde naar de Vintage Factory op nummer 43-T waar we kennis maken met Martijn en Hans, de drijvende krachten achter deze stoere vintage zaak. 

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Ooit begonnen met een bus waarmee ze de diverse grote muziekfestivals afreisden, een traditie die ze nog steeds in acht nemen tijdens bijvoorbeeld het Hello Festival, het vroegere Retro Pop in Drenthe of het overbekende Low Land Festival te Landgraaf, maar inmiddels zijn de heren uitgegroeid tot heuse winkeleigenaren van meerdere winkels welteverstaan. “Op de festivals werd ons vaak gevraagd ‘hebben jullie geen winkel’, dus dat was de aanzet.” Begonnen in de Spuistraat te Den Haag bleek dit al gauw te klein en verhuisden ze naar het Noordeinde.

Herkenbaar terug in de tijd.
“We hebben eveneens een filiaal in Delft,” leggen de heren uit terwijl er zelfs is er sprake van meerdere filialen waaronder in België. “In Gent zijn we bezig met de opstart, in Rotterdam gaan wij binnenkort verbouwen en we hebben een prachtige stek gevonden in Amsterdam aan de Herengracht.” Opgewekt, energiek doen ze hun verhaal uit de doeken want winkels opzetten en het publiek bedienen vinden ze toch wel heel leuk werk. Over de inrichting hebben ze dan ook goed nagedacht en deze wordt als herkenbaar ingezet in alle vijf filialen. “We gaan terug in de tijd,” lacht Hans. 

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

De sfeer en uitstraling van de Vintage Factory.
“De kleding die we verkopen past dan ook bij onze stoere uitstraling,” legt Martijn uit. “Wel willen we dit georganiseerd aanbieden en presenteren.” Rondkijkend zien we dat de opzet uitstekend is geslaagd. De collectie is keurig onderverdeeld in corresponderende items. Zo vind je een rek vol overhemden die overzichtelijk en op kleur worden aangeboden. Er is veel spijkergoed te vinden maar ook een rek met uitgaans- c.q. feestkleding en waanzinnige laarzen in allerlei soorten en maten, iets waarmee ze zijn begonnen, staan overzichtelijk en aantrekkelijk opgesteld. “Winkelen is tegenwoordig zoveel meer,” laten ze ons weten hiermee doelend op de sfeer en uitstraling van de Vintage Factory. Een gemoedelijke zitje bij binnenkomst aan je linkerhand nodigt uit tot even chillen onder het genot van een kopje koffie en er staat een heuse vinylplaten bar midden in de winkel. “Iets wat bij een oudere generatie nostalgie opwekt,” beaamt Hans, “maar ook de jeugd vindt het helemaal geweldig. Speciaal als je laat zien dat een single of een lp aan twee kanten gedraaid kan worden. Dat is een openbaring hoor.”

Vintage Factory kenmerkt zich door stoere kleding, een stoere herkenbare inrichting waarbij gebruikt wordt gemaakt van veel metaal en hout. ‘Winkelen moet tegenwoordig een beleving zijn, nou dan ben je bij ons aan het goede adres.”


«   »