Tante Betje boutique

Do What Makes You Happy!

Lies Vervooren uit het Brabantse Oosterhout maakt haar eigen motto waar. Ze is expressief, passievol en houdt van heerlijk babbelen. Niet voor niets heeft Tante Betje zich in een recordtijd van drie jaar ontwikkeld tot een begrip in de regio Oosterhout en ver daar buiten.

Gepokt en gemazeld zoals ze zelf zegt in de retail was het drie jaar geleden tijd om voor zich zelf te beginnen. “Mijn wens was een winkel waar de vrouwelijke vrouw zich thuis zal voelen,” aldus Lies gekleed in een van haar favoriete jurken van het merk Blutsgeschwister. “Bij Tante Betje vind je dan ook nieuwe dameskleding met een vette knipoog naar het verleden. De mode was toen erg mooi en vrouwelijk. De klassieke prints en flatterende modellen uit de jaren ’40 en ’50 vind je inmiddels terug in het huidige modebeeld en hangt uiteraard hier bij mij in de winkel.” 

Tekst loopt door onder de foto.

Ladies night.
De winkel zelf ademt helemaal een nostalgische sfeer uit met decoraties en memorabilia uit de jaren ’50 en 60. Achterin bij de paskamers is een ruimte ingericht die de warmte heeft van een gezellige huiskamer. “Van tijd tot tijd organiseer ik een ladies night. Dit is een gezelschap van minimaal vier tot acht personen. Er staat dan allerlei lekkers op tafel en de dames kunnen onder het genot van een advocaatje met slagroom bijpraten over alles wat er maar verschijnt op modegebied en uiteraard uitgebreid passen. Je ziet vaak dat vrouwen onderling elkaar aanmoedigen om eens iets nieuws te proberen. Als iemand dan verrast en stralend de paskamer uitkomt, is de avond geslaagd. Het grootste compliment is immers wanneer mijn klanten een complimentje krijgen. ”

Tekst loopt door onder de foto.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ruime keuze.
Haar collectie moet in balans zijn, aldus Lies. “Ik kijk naar de kwaliteit en prijsverhouding. De kleding moet geproduceerd worden onder goede omstandigheden, fair wear is belangrijk en ik streef er naar om nieuwe unieke stukken in de collectie op te kunnen nemen. Verder vind ik dat er ruime keuze moet zijn voor de vrouw. De een heeft een wat behoudener smaak terwijl iemand anders wel houdt van wat meer extreem en die moet hier ook kunnen slagen. Vandaar dat het aanbod bestaat uit merken zoals 4FunkyFlavours, King Louie, LaLamour,Le Pep, Lien&Giel, Du Milde en Blutsgeschwister. Mooie stoffen in uni of met een leuke print, bijzondere details maar vooral met een goede pasvorm.” Naast de kleding verkoopt ze accessoires om een garderobe compleet te kunnen maken. Sieraden van Urban Hippies, kleurige panties tot aan de retroschoenen van Nemonic toe. “En om het helemaal compleet te maken,” lacht ze,” heb ik ook lifestyle producten waaronder het kleurige Rice servies maar ook leuke nostalgische boekjes om maar helemaal in de sfeer te blijven.”


«   »