Urban Bozz male fashion.

Gezeten op een ruim honderd jaar oude Chesterfield bank horen we het verhaal aan van Marcus van Beek, de eigenaar van Urban Bozz. Een kledingzaak voor heren met wel een zeer speciaal assortiment. Waneer je hier binnenstapt, waan je je namelijk op de set van Peaky Blinders. Marcus van Beek is er in geslaagd de juiste feel in zijn winkel te creëren met een voortreffelijke aanbod van herenkleding én herentassen geïmporteerd uit Engeland en Ierland.

De barbershop en Peaky Blinders stijl is razend populair ook in Nederland. Voor wie het neusje van de zalm wil, kan afreizen naar Breda naar Urban Bozz. In deze, gestart als pop up shop maar in no time uitgegroeid tot een grote zaak, kijk je je ogen uit en waarvan eveneens gezegd moet worden dat de kwaliteit van de kleding de prijzen ver overstijgt. Daarnaast heeft Marcus, geassisteerd door de charmante Charlotte, gezorgd voor passende accessoires in de vorm van onder andere vintage dassen, zilveren herenringen speciaal gemaakt in Breda en leren armbanden maar het zijn vooral de herentassen die in het oog springen.

De winkel is een afspiegeling van mijzelf.
Marcus gekleed in driedelig pak mét pet legt uit waarom een tas voor een man belangrijk kan zijn. En daarmee bedoel ik niet een of andere zakkerige tas voor je lunch trommel. Nee, ook de tas maakt deel uit van je outfit waarmee je een statement maakt want dat is het toch als je je kleedt in deze stijl. We hebben een enorm assortiment aan representatieve mannentassen van casual tot zakelijk. En met voldoende ruimte voor je spullen zo dat je de portemonnee, sleutels en telefoon er niet in hoeft te proppen. Robuuste tassen voor elke gelegenheid en tevens als onderdeel van je persoonlijkheid.”

Tekst loopt door onder de foto.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

De gelijkenis.
“De tassen zijn gemaakt van de beste materialen zoals vintage leer,” vervolgt hij zijn verhaal. “Schoudertassen, aktetassen, rugzakken en laptoptassen maar ook trendy tassen in diverse kleuren en prints.” Less is bore, aldus de ondernemer en voormalig grafisch ontwerper die zich uitleefde in een tot in detail geënsceneerde en uitgewerkte Peaky Blinders poster die zijn nieuwe zaak te Breda siert. De gelijkenis is verbluffend zo zeer zelfs dat op eerste oogopslag het lijkt of het om de authentieke Peaky ‘Fucking’ Blinders gaat, om maar met Arthur Shelby te spreken.

The Shelby Brothers suit collection.
Desgevraagd wie zijn populaire karakter is van de serie antwoordt Marcus zonder aarzelen ‘Alfie’, die wordt gespeeld door de weergaloze Tom Hardy. Maar wie ook dan je favoriete persoon mag zijn, bij Urban Bozz kun je wat dat betreft je conform laten kleden tot in detail. ‘Ja,” beaamt Marcus “neem bijvoorbeeld onze The Shelby Brothers suit collection. Bij Urban Bozz bieden we een drietal prachtige opties aan: confectie, made to measure en tailor made. Dat vraagt om een kleine uitleg want wat is het verschil? We hebben een grote naam uit de Nederlandse fashion 'Paul Verschragen' weten te strikken en gevraagd aan deze Dutch Designer en old-skool kleermaker of hij een kick-ass pak wilde ontwerpen. Samen hebben we honderden foto's uit de Peaky Blinders bestudeerd en daar is hij mee aan de slag gegaan."

Eigenaar Marcus van Beek.


«   »