De sieraden van Urban Hippies.

Jezelf versieren om het leven te vieren.

In praktisch ieder retro kledingshop kom je ze tegen: de sieraden van Urban Hippies. Deze kleinoden vormen meestal een perfecte match met retro en vintage kleding. Een sieraad is geen overbodige luxe, aldus de ontwerpster en hippie Femke Bosman want met een sieraad vier je het leven en versier je jezelf. 

 

 

 

“Het was voor mij altijd een probleem om een ketting, hals- of armband te vinden die echt bij mezelf en m’n kleding paste,” vertelt Femke. “En eigenlijk is dat de reden dat ik ze zelf ben gaan ontwerpen. Aangezien ik in feite een echte hippie ben en alles zinvol moet zijn, vroeg ik me direct af wat dan wel de zin was van sieraden. Daar was ik snel uit. In mijn ogen is een sieraad als bezegeling van iets waar je jezelf aan wilt herinneren, iets aan een ander wilt beloven, daar is niks mis mee. Lichaamsversiering heeft al eeuwenlang te maken met traditie, cultuur en folkore, het is er dus altijd al geweest!”

Tekst loopt door onder de foto.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Speciale doelgroep.
Zo’n tien jaar geleden begon ze formeel met de verkoop. Haar ontwerpen zijn immers vrij uniek en waarom zouden er dan niet meer mensen zijn die je hier mee een groot plezier kunt doen, was de gedachte. Eerst werd een aanvang gemaakt op markten om te kijken hoe groot de belangstelling was en tevens werd er een webshop gerealiseerd. Al gauw was duidelijk dat er toch een speciale doelgroep echt geïnteresseerd was.

Het had vooral met kledingstijl te maken. “Zelf draag ik graag jurken van het type ‘Tante Betsy’ of ‘King Loui’ en al gauw kwam ik tot de ontdekking dat mijn ontwerpen daar perfect bij pasten. Mijn eerste verkooppunt was dan ook bij een winkel waar ik graag mijn kleren koop, Pantalone hier in Eindhoven. Het viel direct in goede aarde waardoor ik meer winkels met dezelfde type kledingverkoop ben gaan benaderen. Overal werden de sieraden even enthousiast ontvangen. Inmiddels weten de retailers me nu te vinden want als iets in de smaak valt ontstaat er al snel het bekende sneeuwbaleffect.” 

Tekst loopt door onder de foto.

Creatieve ondernemers.
Inmiddels zijn er ongeveer tachtig winkels waar Urban Hippies sieraden te koop zijn. Ook internationaal is er belangstelling getoond, vooral in de Scandinavische landen zijn ze er gek op. “Overigens kunnen er ook online bestellingen gedaan worden via mijn webshop. Ik heb het er behoorlijk druk mee,” zegt ze tevreden glimlachend, “vandaag heb ik uren nodig om alle pakketjes samen te stellen voor de bestellingen van het afgelopen weekend.”

Nog niet zo lang heeft ze voor haar bedrijf een unit afgehuurd in een van de voormalige Philips fabriekshallen in Eindhoven waar uitsluitend creatieve ondernemers gevestigd zijn. Al deze creatieve mensen moeten toch inspiratie opleveren, merk ik op. “Zeker,” beaamt Femke, “en het voordeel is dat we elkaar aanvullen. Zo had ikzelf bijvoorbeeld een presentatiebord nodig die winkeliers kunnen gebruiken om sieraden op te hangen. Met het ontwerp ben ik naar een van de collega ondernemers gegaan die gespecialiseerd is in de productie hiervan en die heeft ze voor mij geproduceerd Een voorbeeld van hoe we elkaar aanvullen.”

Tekst loopt door onder de foto.

 

 

 

Een zekere dienstverlening.
“Om te peilen hoe de reacties zijn stel ik regelmatig de vraag: wat vinden de mensen nou belangrijk en wat willen ze graag anders. Hier maakte ik uit op dat de belangstelling vooral uitgaat naar effen gekleurde sieraden. Eigenlijk niet zo vreemd want de kleding is meestal vrij druk qua motief dus daar past dan geen bont gekleurd sieraad bij. Het is voor mij daarom ook erg belangrijk om de winkeliers die mijn spullen verkopen zelf te spreken. Dat is een van de redenen dat ik niet veel met agentschappen werk maar veelal zelf de aquisities doe. Mijn werk zie ik niet alleen als business maar ook als een zekere dienstverlening. Het is voor mij kicken als een ander ook geld kan verdienen aan iets wat ik verzin. Uiteindelijk zijn mijn sieraden tot stand gekomen vanuit de visie van delen. Delen van positieve ervaringen, goede ideeën en successen.”

www.urbanhippies.nl


«   »