Tantilly.

In het prachtige sfeervolle Deventer bezoeken wij de winkel van Chantal. De buitenkant verklapt reeds wat er binnen te verwachten valt; kleurrijke en unieke items want Tantilly houdt van kleuren en patronen. Hou jij er wel van om te mixen en matchen dat ben je hier helemaal aan het goede adres.

Tekst loopt door onder de foto.

 

 

 

Bij binnenkomst zie je meteen de persoonlijkheid van de eigenaresse weerspiegeld. Bij Tantilly houdt men van kleuren en patronen, traditioneel handwerk, etnische producten en unieke ontwerpen. Zo zeer zelfs dat Chantal een paar jaar geleden besloot haar eigen merk Tantilly op de markt te gaan brengen. Met een mode opleiding te Amsterdam met ondermeer allround styling begeeft Chantal zich heel verdienstelijk op het ontwerpers pad. Zo zeer zelfs dat binnen een mum van tijd de collecties zijn uitverkocht en steeds meer winkels haar merk opnemen in hun assortiment. “Ongeveer 90% van het aanbod in de winkel bestaat uit kleding van Tantillly,” legt de oorspronkelijk uit Zoetermeer afkomstige onderneemster uit die heel toevallig in Deventer verzeild raakte en als een blok viel voor deze historische stad. “In die tijd maakte ik zelf sieraden en bood deze aan, dus ook aan de toenmalige winkeleigenaar in dit pand. Het is vreemd hoe het kan lopen want want nu ben ik zelf eigenaar en doe mijn geheel eigen ding.”

De half Indische Chantal - haar vader komt uit Indonesië - is een fervente reiziger en uiteraard vaak in Azië te vinden. “Op een van mijn reizen als backpacker kwam ik een ongelofelijk leuk stel tegen in Thailand die een eigen ateliertje bleek te hebben. Van het een kwam het ander en men besloot om voor mij kleding te gaan produceren.” Tijdens het vele reizen bouwde Chantal een netwerk op van heel veel kleine familiebedrijfjes waar ze regelmatig langs gaat voor de inkoop. “Door het werken met lokale ambachtslieden help ik hen om elk jaar een duurzaam inkomen te genereren. Eigenlijk is het een vorm van sponsoren en ik ben heel blij dat ik op deze manier kan bijdragen. Uiteraard wordt er controle uitgeoefend op de arbeidsomstandigheden, er mag geen sprake zijn van kinderarbeid uiteraard. Hiermee creëer je een positieve impact op de gemeenschap en tegelijkertijd sla je op deze manier een brug tussen oost en west, iets wat mij heel erg aanspreekt. Mensen die houden van kleur in hun leven zullen dit herkennen. Met de keuze voor hoogwaardige stoffen ontwerp ik collecties voor vrouwen met een maat S tot en met 3XL. Want iedere vrouw kan er fantastisch uitzien ongeacht de maat. Bij het ontwerpen let ik er dan ook om speciale details toe te voegen die je pluspunten laten uitkomen en datgene verhult wat je niet prettig vindt.”

Tekst loopt door onder de foto.

Het resultaat is dat kleding van Tantilly niet alleen kleurrijk is met aantrekkelijke prints maar eveneens zorgt voor een echt vrouwelijke touch. Op het moment dat wij Chantal bezoeken, staat ze alweer op het punt om af te reizen naar Azië. “Om ook dit keer weer prachtige stoffen in te slaan voor de zomercollectie van 2019,” aldus Chantal gekleed in een van haar eigen creaties. Overigens is dit niet het enige wat op stapel staat want de lancering van haar eigen webshop de volgende dag, is een feit. “Er staan circa tweeduizend artikelen op want de vraag naar de kleding van Tantilly is booming. Dit komt mede denk ik door de prijzen die worden gehanteerd. Voor een winterjurk betaal je slechts 69,95 en een zomerjurk heb je al voor de prijs van € 59,95, derhalve heel betaalbaar maar toch exclusief. De webshop zie ik als een uitbreiding van de winkel. Tantilly groeit nog steeds mede dankzij het ontzettend leuke en toegewijde team hier in mijn winkel bestaande uit Karin, Hannet en Mirjam die de winkel voor mij beheren als ik weer eens op mijn vele inkoopreizen ben. Ik blijf echter bij mijn filosofie dat de wereld een kleurrijker en betere plek voor iedereen kan zijn en daarom worden de producten van Tantilly gemaakt in kleine vaak familie bedrijfjes waarvoor een goede, eerlijke prijs wordt betaald.” De 33-jarige Chantal weet het zeker: ‘geloof in je zelf’ en kies voor een positieve benadering bij alles wat je doet, zo bereik je het meest. Niet voor niets hangt in haar winkel de alleszeggende spreuk ‘Happiness is a direction not a destination’.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.