Mooi Vrolijk design.

Je bent mooi precies zoals je bent.

Wie kennis maakt met de ontwerpster achter Mooi Vrolijk kan alleen maar beamen hoe zeer deze twee positieve woorden deel uitmaken van de persoon zelf en haar merk dat opgang maakt in Nederland en inmiddels gelanceerd wordt in Duitsland. We bezoeken Froukje Sinnema in het Friese Rinsumageest nabij Dokkum waar ze werkt en woont met haar man en drie kinderen.

Tekst loopt door onder de foto.

 

 

 

 

“Ik ben tien jaar geleden begonnen met het ontwerpen van servies (Froukje’s Handpainted Servies). Dit was mijn eerste stap in het ontwerpen en het op de markt brengen van mijn eigen producten.” Ze moet lachen bij de herinnering: “Ik stapte met een klein karntonnen doosje met zes door mij beschilderde Senseo kopjes binnen bij de producent. Gelukkig zag deze er wel wat in.” Hoe bescheiden ook, hierdoor ontdekte Froukje dat wanneer je graag iets wilt en er voor wilt werken, er altijd een kans van slagen is. Hoezeer dit op het ontwerpen van kleding van toepassing is, blijkt wel uit de toenemende populariteit van haar merk Mooi Vrolijk.

 

 

 

Geheel eigen stijl.
“Sinds 2014 heb ik mij gestort op het ontwerpen van kleding, een lang gekoesterde wens van me. Ik kom uit een creatieve familie en het was vooral die ene tante die mij inspireerde. Gedreven als ik was, werd dit al vroeg herkend door de familie door mij gezamenlijk op mijn verjaardag een naaimachine te geven. Wat heb ik daar een plezier aan beleefd!” Het bleef echter niet bij kussentjes naaien want met het krijgen van kinderen was de inspiratie daar. “Met hulp van diezelfde tante die mij wegwijs maakte, begon ik kinderkleding te ontwerpen. En al snel was daarna de stap gezet tot mooie vrouwelijke kleding voor volwassenen van maat S tot en met XXL. Inmiddels heb ik een geheel eigen stijl ontwikkeld. Dit is niet iets waar je perse een vinger op kunt leggen, het is iets wat van binnenin komt.”

Rating: 5 sterren
1 stem

Ontwerpser Froukje Sinnema.


«   »