Kloffieleut.

Zeer enthousiast met heel veel vintagemerken.

In het hoge noorden nog voorbij de stad Groningen vindt Kloffieleut haar onderkomen in het Winkelhuis in het plaatsje Leens. Op het moment huizen hier zestien ondernemers in verschillende branches waar Kloffieleut vertegenwoordigd wordt met diverse gerenommeerde kledingmerken waaronder een eigen merk: Leutje.

Tekst loopt door onder de foto.

 

Wij maken kennis met Douwien Vellinga, een doortastende dame die sinds 1 september 2013 voor zichzelf begon. “Na jaren in een kledingzaak te hebben gewerkt, kreeg ik te horen dat men liever wat jonger personeel in dienst had. Hoe vervelend dit ook was, het bleek zoals dat heet ‘geluk bij ongeluk’. Geprikkeld door haar ontslag, ging Douwien niet bij de pakken neerzitten en schreef een ondernemersplan. Ze nam vervolgens een kledingzaak alsmede de naam over en toen ze kans kreeg maar liefst twee units te gaan bezetten in het Winkelhuis te Leens, hapte ze meteen toe.

Eigen merk.
‘Mode daar had ik uiteraard wel iets mee. Die merken die ik nu verkoop daarvan had ik al een aantal in mijn assortiment. Deze ben ik steeds meer gaan selecteren totdat ik een aanbod had waar ik volledig achter sta. Bij Kloffieleut verkopen we bijvoorbeeld Tante Betsy, Mooi Vrolijk, Lien & Giel, LaLamour, Zand Amsterdam, om maar een paar te noemen en uiteraard mijn eigen merk ‘Leutje’. Ik koop de stoffen, ontwerp en laat mijn ideeën nu uitwerken en uiteindelijk in elkaar zetten door naaiatelier de kroon. Omdat ik coupeuse ben kan ik ook goed meedenken als de klant net iets anders wil en daarom goed adviseren. De ‘Leukjes’ hangen alleen bij kloffieleut en worden maar in beperkte oplages gemaakt. Alles van maat s t/m xxxl!

 

 

 

Aanbod van maar liefst vijfentwintig merken.
Al met al is Douwien inmiddels vijf jaar bezig waar ze naast dat ze zes dagen open is ook ’s avonds nog eens op pad gaat. “Ja,” lacht ze als ze onze verbaasde gezichten ziet, “ik geef namelijk zogeheten kleding parties op doordeweekse avonden. Dit is geheel spontaan ontstaan. Verder sta ik dus vaak op fairs, festivals, beurzen, braderieën je komt Kloffieleut in het Noorden overal tegen.” Actief als ze is gaat ze ook nog eens 1 à 2 keer per jaar naar Parijs voor de inkoop. “Daar heb ik bijvoorbeeld deze prachtige Marquiz laarsjes ingekocht.” Het aanbod van Kloffieleut met maar liefst vijfentwintig merken is zeer gevarieerd. Naast prachtige kledingstukken kan men ook komen shoppen voor accessoires waaronder panty’s, sjaals, riemen en sieraden maar ook laarzen, schoenen waaronder Sanita klompschoenen en de populaire Clumpy’s, en tassen heel veel tassen in allerlei formaten, kleuren en uitvoeringen.

Tekst loopt door onder de foto.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

“Ik merk dat klanten, waarvan inmiddels al heel veel regelmatig terug komen om hier te komen winkelen, het prettig vinden in Leens. Je moet je voorstellen, geen drukte, geen problemen met parkeren, in alle rust en vrijheid je gang kunnen gaan. Via mijn Facebook pagina van kloffieleut kun je je aanmelden en zo verkoop ik ook online.
De kracht van Kloffieleut is de veelzijdigheid en de ruime keuze in de vintage merken. En omdat ik zo snel schakel (niks wordt aangevuld met dezelfde collectie) blijft de collectie zich steeds vernieuwen!


«   »