Halsoverkop fashion.

Wanneer we de auto geparkeerd hebben in het centrum van Uden is het even zoeken. Bij navraag naar het adres krijgen we geen reactie maar als we de naam Hals Over Kop noemen aan de passant, gaat er duidelijk een lichtje branden. ‘Oh dat is die winkel met die prachtige fleurige jurkjes,” laat die mevrouw weten en wijst ons in de goede richting. Van verre spotten we de turkoois geschilderde gevel die er tijdens deze regenachtige dag met af en toe een zonnetje, een vrolijke indruk maakt. Hals Over Kop, niet alleen de winkel maar ook een eigen merk, begon tweeënhalf jaar geleden en moeder van drie dochters, Greetje de Wit uit Uden, is hier verantwoordelijk voor.

Tekst loopt door onder de foto.

 

 

“Ik kom uit het onderwijs en stond als juf voor de klas,” introduceert ze haar verhaal na het kennismaken terwijl ze intussen wordt opgemaakt door een van haar medewerkster voor de fotoshoot omdat ze druk druk druk hier nog geen tijd voor had. “Ik was altijd al met stofjes bezig en besloot om hier iets me te gaan doen ondanks dat iedereen tegen me zei ‘daar valt toch niks in te verdienen!’ Ik begon met het ontwerpen van kinderkleding. Een baan het onderwijs zag ik mij niet de rest van m’n leven doen, ik had wel een beetje gezien.  Vijf jaar geleden nam ik het besluit om voor mezelf te beginnen.” Ze bouwde in record tempo een naam op en Hals Over Kop is niet meer weg te denken in meer dan veertig winkels in Nederland en Duitsland ligt op de loer. “Ik ben ambitieus en wil ook de Duitse markt veroveren. Deze winkel is eigenlijk een liefhebberij van me, de groothandel is mijn core business,” glimlacht de creatieve Greetje zelf gekleed in een van haar creaties uitgevoerd in blauw met een sportieve oranje accent.

Tekst loopt door onder de foto.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Samen met de twee opgewekte meiden Anouk en Layla staat ze in haar winkel in Uden waar klanten regelmatig binnen wippen alhoewel men ook in Uden even moest wennen, lacht Greetje. Een klant laat desgewenst weten regelmatig hier iets aan te schaffen onder het mom ‘nu hoef je er niet eens hetzelfde uit te zien als een ander’. Het aanbod waarbij Greetje haar eigen merk Hals Over Kop ruim vertegenwoordigd is, bestaat uit vlotte kleding al dan niet met sportieve elementen eveneens verkrijgbaar in een ruime maat. In diverse kleuren en/of prints in effen met bijpassende accessoires van tassen tot jassen, schoenen en laarzen.

Voor Greetje geldt echter dat het uiten van haar creativiteit het meest belangrijke is. “Ik werk met Illustrator, bedenk unieke prints, het tekenen en volgen van een patroon heb ik me zelf geleerd.” Ze is het schoolvoorbeeld van een succesvolle autodidact. “Daarom ben ik ook onnoemelijk trots op wat ik doe en vooral omdat ik iets doe wat me ontzettend veel plezier verschaft.”


«   »