Burlesque, vanuit een feministische gedachte.

In de Burlesque kan ik helemaal mezelf zijn.

Victoria Romanova is geboren en getogen in Rusland. Van jongs af aan ontwikkelde ze al een passie voor show en entertainment. Vanaf '98 is ze gevestigd in Nederland. Naast dat ze zelf volop actief is als burlesque artiest en fotografe is ze begin 2018 ook een boekingsbureau begonnen, specifiek voor burlesque artiesten. De onwetendheid over dit vak is over het algemeen nog steeds groot, volgens Victoria.

"Zeven jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met een burlesque uitvoering en ik was direct onder de indruk van de zelfverzekerdheid en vrouwelijkheid die deze performers uitstraalden. Dat laatste is eigenlijk ook wat me voornamelijk aanspreekt in deze kunstvorm: het genieten van het vrouw zijn." Dus je zou kunnen stellen dat jouw passie is ontstaan vanuit een feministische gedachte. "Dat klopt, een sterke vrouw met persoonlijkheid, la femme fatale, een stijlicoon die een blauwdruk op de geschiedenis heeft achtergelaten zoals Cleopatra, Mata Hari en Sally Rand."

 

Diverse stijlen.

"Hierna ben ik me meer en meer gaan verdiepen in deze kunstvorm en heb hiervoor dan ook veel landen bezocht en optredens bijgewoond. Ik kwam tot de ontdekking dat er verschillende interessante stijlen binnen de burlesque te beoefenen was. In 2010 durfde ikzelf de eerste stappen op het podium te wagen. Dat was dus twee jaar nadat ik hiermee in aanraking kwam. Het werd verder nog een lange journey alvorens ik echt m'n eigen stijl te pakken had. Nog dagelijks ben ik bezig met het perfectioneren van m'n act wat bestaat uit classic burlesque en striptease met een vleugje magie. Diverse acts heb ik in mijn programma, van mysterieuze Egyptische oudheid en sierlijke Barokke tot de roaring twenties en swingende fifties."

Tekst gaat door onder de foto.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

 

 

"De onbekendheid met Burlesque was enorm in de begintijd. Gelukkig is dat langzaam maar zeker aan het verbeteren. Dat heeft tevens te maken met de opkomst en interesse voor de vintage lifestyle en het feit dat er steeds meer festivals op dit gebied georganiseerd worden. Het niveau van de artiesten is nu ook veel beter geworden. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het groeiend aantal you tube filmpjes die hierover verschijnen. In het begin waren de acts meer in de stijl van wat Dita von Teese doet, cabaret met een beetje teasing. Tegenwoordig zijn er veel meer comedy elementen en verleiding in de acts verwerkt."

Tekst gaat door onder de foto.

Boekingsbureau.
Begin 2018 startte Victoria haar eigen boekingen bureau voor burlesque artiesten. "Dat leek me een gat in de markt," zegt Victoria. "Natuurlijk kun je hier en daar wel een burlesque artiest inhuren maar de onwetendheid over het begrip burlesque bij bedrijven en instellingen (wat mijn voornaamste doelgroep is) is nog steeds erg groot. Ik zie het dan ook als mijn taak om hier verbetering in te brengen en daar komt bij dat wanneer alle burlesque artiesten zich verzamelen, je natuurlijk met elkaar veel sterker in de markt staat. Zelf kan ik als artiest aan klanten immers een perfecte uitleg geven van wat men zoal kan verwachten. Om een groot aanbod te creëren kunnen de artiesten die bij mijn bureau worden onder gebracht diverse stijlen verzorgen: vintage- retro Burlesque, van klassiek en art deco uit de jaren '20 tot Monroe uit de jaren '50, noem maar op. We blijven dus niet in een tijdsperiode hangen. Kwaliteit en diversiteit is wat je bij mij kunt verwachten."


«