Mijn carrière als pin-up.

Gaandeweg heb ik toch mijn eigen stijl gevonden als pin-up Miss Psycho Cat.

Nog maar vier jaar geleden startte de succesvolle Minja Cvetkovic uit Belgrado, Servië, haar carrière als pin-up en vintage model. Altijd al geïnteresseerd in mode en diverse stijlen houdt Minja er van om zich ‘outside the box’ te presenteren getuige haar verschillende gedaantes op haar foto’s die te volgen zijn op haar Instagram account.

In Belgrado zijn nog niet veel pin-ups.

Ze heeft tatoeages, verft haar haar regelmatig in unieke kleuren en houdt er van zich alternatief en onderscheidend te stijlen. Ondertussen deed ze eveneens ervaring op als model en werkt nauw samen met het merk British Retro. Ze is trots op de samenwerking met Vintage Fashion Magazine waar het dit keer haar beurt is om de cover op te sieren.

Ik wordt regelmatig nagestaard.

“In Belgrado waar ik vandaan kom zie je niet veel vrouwen uitgedost als pin-up en al helemaal niet werkzaam als model. Dit betekent dat ik regelmatig nagestaard wordt, soms uitgelachen en mensen die letterlijk met hun vinger naar me wijzen. Als je weigert jezelf een label op te leggen dan roept dit vaak een reactie op maar je raakt er aan gewend,” aldus Minja. “Ook maak ik niet echt een onderdeel uit van de rockabilly subcultuur. Ik heb daar niet echt een klik mee en nogmaals ik wil niet in een hokje gedrukt worden.”

Tekst loopt door onder de foto.

 

Volop geëxperimenteerd met stijlen.
Op haar Instagram pro el Miss Psycho Cat met inmiddels meer dan 100.000 volgers, kan men haar carrière als foto model volgen. “Ongeveer drie jaar gelden schreef ik voor een Service online magazine Plezir. Daarbij ging het over onderwerpen zoals mode en de geschiedenis van mode. Een echte passie van me waarin ik me de laatste zeven jaar behoorlijk in heb verdiept. Ook het werken met het merk British Retro heeft me goed geholpen om me te ontwikkelen. Ze waren er bij vanaf het begin van mijn modellencarrière.” Vrouwelijkheid is een vereiste volgens Minja en daarnaast het vinden van de juiste balans.

Balans tussen sexy en erotisch.

In haar ogen hebben pin-ups de balans gevonden tussen sexy, erotisch maar geenszins vulgair! “Ik heb volop geëxperimenteerd met stijlen al sinds ik interesse had in mode in het algemeen. Ik vond het leuk om van alles te ontdekken en gaandeweg heb ik mijn eigen stijl gevonden. Het is geweldig dat je met deze moderne pin-up imago de mogelijkheid hebt om te mixen en matchen en niet noodzakelijkerwijs een kopie hoeft zijn van beroemde jaren ’50 diva’s. Je kunt je laten inspireren en hiermee je eigen identiteit ontwikkelen.”

Tekst loopt door onder de foto.

Rating: 5 sterren
1 stem

Ik wil geen exacte kopie zijn.
Als voormalig blogger bouwde ze een schare fans op die haar trouw volgden toen ze haar Instagram opende. “Als blogger was dit de start voor me. Ik concentreerde me toen al op een retro- en vintagestijl vanaf de jaren ’20 tot en met ’80 en schreef over modestijlen in bepaalde periodes. Ik bezocht graag vlooienmarkten en ontdekte tevens hoe je met weinig middelen het maximale kunt bereiken.” Zelf heeft ze vanaf haar twintigste een buitengewone interesse in de mode van de jaren ’20 tot en met ’50. “En in iconen zoals Marylin Monroe, Audrey Hepburn of Elvis Presley die nog altijd een enorme invloed hebben en als voorbeeld dienen. Ik wil echter geen exacte kopie zijn want voor mij gaat het erom hoe en waarmee je jezelf kunt uitdrukken, het gaat om sex appeal en zelfvertrouwen. Ikzelf heb geen specifeke stijl of mode idool, mijn grootste voorbeeld is mijn moeder.”

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »