Mama Maria, een badpak op maat.

Ze verhuisde met haar atelier van Amsterdam Noord naar het historische Monnickendam. Binnenkort vind de officiële opening plaats maar wij mochten alvast een kijkje nemen. Mama Maria, oftewel Ruth Kenter, is blij met haar nieuwe atelier waar van haar hand de mooiste badmode creaties worden ontworpen, ook voor 2019.

Tekst loopt door onder de foto.

 

Met de onvermijdelijke schaar gedragen aan een parelketting om haar hals begroet ze ons in een pand waar de muren nostalgie uitademen in dit authentieke pand dat door Ruth werd opgeknapt en gedecoreerd. “Ja het is prachtig,” beaamt ze als ze onze bewondering ziet voor de originele sfeervolle ambiance, “via een klant kreeg ik een tip over deze locatie. In Amsterdam Noord werd het een onhoudbare situatie door een krankzinnig gemeentelijk parkeerbeleid. Qua oppervlakte heb ik moeten inleveren, qua sfeer heb ik gewonnen,” aldus Ruth die met haar eigen merk ‘Mama Maria’ prachtige badkleding ontwerpt en produceert. Veelal maatwerk, over opdrachten heeft ze niet te klagen. "Het vrouwenlichaam komt in zoveel maten en vormen dat een universele badpak eigenlijk niet bestaat,” concludeert ze, ”de verhouding borsten en heupen verschillen nogal eens bij vrouwen, hier hou ik rekening mee.”

Rating: 3 sterren
1 stem

Gecombineerd met luchtige elegante strandkleding.
En ook hier is ze omringd door werkelijk een batterij aan (naai)machines. En stoffen uiteraard heel veel stoffen in allerlei kleuren en motieven. “De felle kleurtjes blijven populair - staat mooi bij een bruine huid - maar ook het kersenmotief en streepjes doen het op dit moment er goed.” De badkleding die Ruth ontwerpt is gebaseerd op de jaren ’50 gecombineerd met luchtige elegante strandkleding. De badkleding wordt met de hand gemaakt en is werkelijk onberispelijk afgewerkt. Het straalt luxe uit van degelijke kwaliteit.

Geen overdreven luxe.
De aanschaf van een exclusieve ‘Mama Maria’ badpak kan op twee manieren. Of je bestelt het via de webshop uit haar voorraad of je bezoekt haar atelier in Monnickendam waar je je wensen kenbaar kunt maken. Een badpak op maat is geen overdreven luxe. “Ook vrouwen met een grotere maat bijvoorbeeld,” legt Ruth uit, “moeten in staat zijn om te genieten van een badpak. Of je de keuze maakt voor een bikini of badpak dat is uiteraard persoonlijk, maar maat of lichaamsbouw hoeft echt geen belemmering te vormen.”


«   »