De ontwerpster van Bakery design.

Karakteristieke kleuren in aantrekkelijke prints.

Het atelier van de oprichtster van het merk The Dutch Design Bakery, is landelijk gelegen in het Gelderse plaatsje Heerewaarden. Met een pontje kun je heel romantisch de oversteek maken naar haar creatieve onderkomen. De omgeving is als een oase te midden van de vele uitingen van ontwerpster en duizendpoot Marie Mulder.

 

Ze studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst (afdeling Mode) te Arnhem en ging daarna aan de slag als ontwerpster voor onder andere het merk Mexx , Canoe Jeans, Iduna en de European Brand Organisation in Houten. “Een leerzame periode,” beaamt Marie gezeten in de tuin van haar atelier in het vroege lentezonnetje. “Ik heb nogal wat omzwervingen gedaan voordat ik uiteindelijk met mijn eigen merk The Dutch Design Bakery startte, en baby & kinderkleding ging ontwerpen. Ik deed eveneens ervaring op in het ontwerpen van lingerie & jeans, leerde het vak van inkopen & produceren en reisde over de gehele wereld.”

 

Tekst loopt door onder de foto..

Vanaf 2003 ontwikkelde ze haar vrolijke kinderkleding lijn die succesvol werd met merken zoals Bakery Baby & Bakery Babes. “Mijn kracht ligt dan ook in het bedenken van eigentijdse modellen en het ontwerpen van prints. 

 

Originele handgemaakte producten.

Daarnaast vindt ze nog een uitlaatklep voor haar creativiteit in het maken van originele handgemaakte producten zoals poppen, kussens, keramiek en schilderijen. Dit alles in haar eigen karakteristieke stijl. Haar inspiratie haalt ze uit de kleinste dingen. “Als ik om me heen kijk, is er inspiratie genoeg in de natuur bijvoorbeeld. Sinds ik samenwerk met een kleding producent, Lunter Textiel, en het managen meer uit handen ben gaan geven, verloopt het ontwerpproces veel prettiger. Ik heb daardoor meer tijd om me te focussen op het ontwerpen van collecties en het ontwikkelen van prints. Daarbij komt nog dat ik voor de Bakery Ladies een uitstekende samenwerking ben aangegaan met het agentschap 'Maak' wat mijn dameskledingcollecties verkoopt aan retailers in Nederland en Belgie.Twee keer  per jaar staan we dan ook op de Modefabriek in Amsterdam .

Om tot een fraaie collectie te komen, komt veel denkwerk aan te pas, want je moet weten voor wie je ontwerpt. Het is daarom belangrijk je te verplaatsen in je doelgroep, wie gaat het dragen. De schetsen ontstaan daarna bijna als vanzelf onder mijn handen. Ik ontwikkel een kleurkaart en kom tot een bepaalde keuze. Patronen, modellen, prints en kleurencombinaties, ik ontwerp alles zelf!”

Tekst loopt door onder de foto..

 

Sinds 2015 ligt de focus echter op het ontwerpen en ontwikkelen van jersey dameskleding nog altijd direct herkenbaar door de toepassing van karakteristieke kleuren in aantrekkelijke prints. Marie Mulder ontwikkelde een geheel eigenzinnig handschrift die zich vertaalt in eigentijdse collecties onder de naam Bakery Ladies. “De stoffen die gebruikt worden, zijn van hoge kwaliteit. Jersey met een geheid goede pasvorm,” legt Marie uit. “Twee keer per jaar ontwikkel ik een collectie de zogeheten Spring/Summer en Fall/Winter collectie bestaande uit kleurrijke basics aangevuld met ‘easy to wear’ all over printend t-shirts, rokjes, jurken en vrolijke tops.”

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »