La Rosa de Cuba Kappers.

Het regent pijpenstelen wanneer we onderweg zijn naar de leukste kapperszaak van Nijmegen: La Rosa de Cuba. Mocht je al gedeprimeerd raken van dit echt Hollandse weer, bij aankomst is dit meteen over. De ongedwongen sfeer in La Rosa de Cuba omarmt ons en de kennismaking met eigenaresse Angeline van Rossum en office manager Debbie van Haren is allerhartelijkst. In één van de acht kapperstoelen zit model Dana van Beurden al klaar om, nadat Debbie haar kapsel heeft voltooid, gefotografeerd te worden. 

Tekst loopt door onder de foto.

Ondertussen is het een drukte van belang, klanten die ondanks het regenachtige weer binnen wippen voor een knip- of verfbeurt. Met een heerlijke deuntje vintage muziek op de achtergrond en een kopje koffie kunnen ze zich laten omtoveren tot wat ze ook maar voor ogen hebben. Kleuren, knippen, een punky style of juist klassiek vintage, bij La Rosa de Cuba is alles mogelijk. “Ja, je staat er versteld van wat allemaal mogelijk is,” beaamt Angeline. “Over het algemeen is het zo dat men iets bijzonders van ons verwacht alhoewel een standaard knip of kapbehandeling eveneens tot de mogelijkheden behoort. We zijn een eigenzinnig team dat open staat voor nieuwe ideeën maar tevens onze klassiekers kennen.”

Tekst loopt door onder de foto.

Rating: 4 sterren
1 stem

Angeline samen met haar man bekend van de Barberstation te Nijmegen zijn beiden helemaal gek van vintage. “Een manier om dit te uiten, kwam door beide kapsalons op te starten. “Mijn man is van origine kapper en vond de mogelijkheden op het gebied van kapsels doorgaans nogal saai. Hij ging zich hier in verdiepen wat resulteerde in de Barberstation. Dit werd niet alleen populair bij de mannen maar ook bij de vrouwen die regelmatig een kijkje kwam nemen. Daarop besloten we dat er ook een kapsalon voor dames moest komen die houden van de vintage stijl. Daarnaast heb je bij ons eveneens de keuze uit een a-symetrisch kapsel, punky, funky, rockabella vintage het maakt niet uit als jij je er maar goed bij voelt.” Dit concept sloeg zo goed aan dat La Rosa de Cuba, de naam werd ontleend van een vermelding op de gevel van het voormalige pand, twee jaar geleden verhuisde naar het huidige grotere pand in Nijmegen-Oost.

Tekst loopt door onder de foto.

De kapperszaak van Angeline heeft een echte huiselijke ongedwongen sfeer. “Ik hou er van om meubelstukken een tweede leven te geven, van dingen met een geschiedenis en heb dit gebruikt voor de inrichting. Daarom ook is de vroegere haardracht voor ons een ware inspiratiebron. Ons advies is dan ook meestal kijk niet naar trends maar naar wat past bij je persoonlijkheid. Dit kan variëren van een gewaagde kleuring tot juist een natuurlijke touch, of een waanzinnig vintage kapsel maar ook een vakkundige geknipt coupe van alle tijden. Zoals gezegd, bij La Rosa de Cuba zijn we een tikje eigenzinnig, we knippen en kappen hier nu eenmaal een beetje anders dan in de doorsnee kapsalon,” aldus Angeline. "Wij hebben de ideeën, onze klanten hebben het lef.”

 


«   »