Topvintage oprichtster Angelique.

Ze oogt als een echte diva in haar favoriete Trashy Diva jurk uiteraard uit eigen shop met matchende hooggehakte T-strap pumps.  Angelique is met haar vrouwelijke verschijning het boegbeeld van Topvintage.nl. Succes straal je uit en dat is op haar en haar man Jack helemaal van toepassing. Wat ooit begon in de huiskamer ontwikkelde zich tot de grootste en populairste webwinkel van Europa.

 

 

Een echte schoenen fanaat.

We gaan kennis maken met Topvintage.nl in Kerkrade alwaar we met Limburgse gastvrijheid worden onthaald. Achter een groot stuk Limburgse vlaai vernemen wij het verhaal achter deze webwinkel waar tout Vintage minnend Nederland, België en Duitsland een keus kan maken uit de de meer dan honderd merken tellende webshop. Voor Angelique begon het puur uit hobby nadat ze werkeloos thuis kwam te zitten. “Ik ben mijn hele leven al een echte schoenen fanaat,” lacht ze. “Net als heel veel vrouwen kan ik geen weerstand bieden aan een mooie schoen. Vrouwen hebben nu eenmaal binding met kleding en mooie schoenen. Welke vrouw heeft geen schoenen die na een keer dragen een half maatje te klein blijken maar desondanks nog altijd in de kast prijken. Dit overkwam mij uiteraard ook en daarom besloot ik toch maar om er afstand van te doen van mijn steeds groeiende collectie en zette laarzen en schoenen, toen ook al vintage want hier was ik helemaal idolaat van, op Marktplaats. En zo begon het balletje te rollen. Van lieverlee kreeg ik steeds meer aangeboden om in te kopen. Vintage schoenen jaren 60, 70 en 80 inclusief hoedjes en accessoires. “

Tekst loopt dor onder de foto.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Het concept was meteen duidelijk.

Jack glimlacht wanneer zijn vrouw het verhaal doet. “Ik zie haar nog zitten,” vult hij aan. “Je zag nog net een topje van haar fraaie hoofd boven de dozen uitkomen. Het werd steeds gekker want toen ook al wilde ze een excellente service bieden en iedereen zo snel mogelijk bedienen. Ik heb toen tegen haar gezegd 'je moet doen wat je leuk vindt, we zien wel', en heb haar maar meteen voorgesteld om hier haar business van te maken want het aanprijzen van schoenen en overige spulletjes, dat deed ze geweldig.” Ondanks dit gegeven konden zowel Angelique als Jack uiteraard niet vermoeden waar deze move in zou resulteren. “De datum weet ik nog uit mijn hoofd,” laat Angelique zich horen,”het was 2 juni 2008 toen we online van start zijn gegaan.” Het concept voor de webwinkel was meteen duidelijk. “Kwaliteit en service dat zouden de peilers zijn van het bedrijf,” legt Angelique uit. “Ik ben ook meteen begonnen met het principe, 'niet goed, geld terug'. 

Bettie Page.

De kleding van Bettie Page Clothing is echt glamour chic met een top vrouwelijke belijning. Deze stijl sluit perfect aan bij La Parisienne. Denk daar bij aan kokerrokjes, schattige riempjes, handschoentjes uitermate classy! Een topmerk voor dames die hun vrouwelijke vormen graag benadrukken. En nog altijd gek op schoenen heb ik daar uiteraard ook de Bettie Page Shoes bij ingekocht. Comfortabel, elegant en met een superieure afwerking, alhoewel dat geldt voor het gehele aanbod van Topvintage.nl.” Uiteraard beslaat het aanbod uit heel veel meer merken zoals Bunny, prachtige jaren 50 jurken in pinup en swing style, een groot assortiment Collectif Clothing, Darling Devine, Emmy een nieuw fris merk uit Zweden en zo gaat de lijst maar door. “Het zal je dan ook niet verbazen dat ik inmiddels een assistent-inkoper heb aangesteld,” lacht Angelique. 

Tekst loopt dor onder de foto's.

Een snelle levering betekent een gelukkige klant.

Een paar jaar geleden in 2009 besloot Jack - 'alhoewel mijn omgeving me voor gek verklaarde maar mijn hart lag toch al bij Topvintage.nl' (Jack krijgt dan ook de credits voor de naam)- om zijn baan op te zeggen en het management van het snel groeiende bedrijf op zich te nemen. “Je moet je voorstellen dat het logistiek een enorme klus is als je het op onze manier wil doen,” legt hij uit. “De bestellingen worden hier razendsnel verwerkt. Dit betekent vaak dat nog op dezelfde dag het gevraagde artikel de deur uit gaat want een snelle levering betekent een gelukkige klant. Daarbij vinden we de manier waarop het gepresenteerd wordt ook nog eens uitermate belangrijk. We willen nu eenmaal in alles de beste zijn!” Wie bij Topvintage.nl bestelt kan dan ook rekenen op kwaliteit, een snelle service en altijd een kleine attentie voor de klant. “Het gevoel dat je echt verwend wordt is voor vrouwen heel belangrijk,” aldus Angelique. “Daarnaast hebben we een ruil/retour service waarbij het principe 'niet goed, geld terug' nauwgezet worden nageleefd. Ik kan me niet heugen,” aldus Jack, ”dat uit al die duizenden en duizenden bestellingen er in de afgelopen jaren welgeteld niet meer dan twee keer iemand dit is geweigerd louter omdat het hier overduidelijk gedragen kleding betrof.” 

Tekst loopt dor onder de foto's.

Kwaliteitscontrole.

Topvintage.nl maakt gebruik van betrouwbare verzendmaatschappijen, de bestelbusjes rijden af en aan tijdens ons gesprek. In het ruime pand, het bedrijf heeft een personeelsbestand van maar liefst tweeëndertig personen, is een groot aantal inpakkers bezig om de bestellingen op tijd te verwerken. Alles wordt, nadat het door de kwaliteitscontrole is gegaan en opnieuw gestreken, verpakt in fraai vloeipapier samen met de attentie in een stevige doos. De fotografe maakt de studio klaar om de nieuwste modellen te fotografen en online te zetten en de retourafdeling selecteert en hangt de binnengekomen kleding en schoenen netjes terug op rekken en in de schappen. “Tja, dit doe ik allang niet meer,” aldus Angelique met enige weemoed lijkt het wel. “Mijn taak is nu met name gericht op het inkopen. Haalde ik vroeger via Marktplaats mijn inspiratie, nu ben ik bezig met inkopen op internationaal niveau. Uiteraard ben ik er trots op dat wij de eerste vintage zaak in Nederland waren in vintage schoenen en laarzen. Maar inmiddels aangevuld met een overweldigend aanbod in kleding waarvan de jurken wel zo’n beetje het grootste aandeel uitmaken, aangevuld met accessoires, heeft het bedrijf echt een gezicht gekregen. Mijn leidraad ook hier is: wens ik voor mezelf het beste, dat geldt dat ook voor mijn klanten.”

Vintage is passie.

Het verhaal van Angelique en Jack, het lijkt een Amerikaans successprookje. Letterlijk begonnen met nul werd door een enorme inzet een toonaangevend bedrijf gerealiseerd. Met meerdere thuiswinkel awards waaronder 'de beste webwinkel damesmode 2011, 2012 en 2013' behoort Topvintage.nl inmiddels tot een van de grootste internetbedrijven ter wereld. “We zijn erg precies in onze in- en verkoop en presentatie, daar staan we om bekend. Kwaliteit is iets wat zich nooit verloochend realiseren wij ons elke dag weer. Wat we doen doen we met passie en dat is ook ons succes denken we,” aldus Angelique en Jack. “Want Vintage is passie, iets anders kun je het niet noemen!”

Topvintage.nl


«   »