Very Cherry fashion.

Vintage retro en een eigen label. 

Gestoken in een prachtig chiffon jurk gecombineerd met hoge hakken ontvangt Caroline Poiesz, de eigenaresse van Very Cherry, ons in haar winkel gelegen in de havenstad Rotterdam. Haar verschijning, een rode baret balanceert koket op haar hoofd, is representatief voor de vintage en retro kleding alsmede bijpassende smaakvolle accessoires die vertegenwoordigd zijn in haar ruime aanbod. 

Tekst loopt door onder de foto.

“Al vanaf mijn tienerjaren koester ik een enorme passie voor de vintage mode,” steekt de charmante onderneemster van wal. “Met als gevolg dat ik vintage kleding en accessoires begon te verzamelen. Dit was echter niet voldoende voor me en mijn keus een opleiding te gaan volgen aan de Rotterdamse snijschool, de oudste modevakschool van Nederland, lag voor de hand.

Met name het patroon tekenen was één van mijn lievelingsvakken. Om kleding te kunnen ontwerpen moet je weten hoe het te gebruiken materiaal er uit ziet, hoe het voelt en valt. Is iets bijvoorbeeld schuin of recht van draad dat zijn essentiële zaken die je leert tijdens deze gedegen opleiding. Daarbij bestudeerde ik ook toen al de jurken en rokken die vrouwen vroeger droegen en kon ze uiteindelijk feilloos namaken.” 

Tekst loopt door onder de foto.

Patroon tekenen was één van mijn lieveingsvakken. 

Met haar haar eigen label ‘Very Cherry’, bestaande uit jurken en rokken geïnspireerd op mode uit de jaren ’50 en ’60, startte Caroline vijftien jaar geleden haar droomwinkel in een mooi authentiek pandje. De liefhebber van vintage en retro vinden hier naast het Very Cherry label kleding van o.a. het merk Stop Staring!, Collectif, Bettie Page Clothing maar ook hedendaagse vintage geïnspireerde merken zoals King Louie en Edith & Ella. De ruime keuze bij Very Cherry zorgt er voor dat de vrouw die wel eens wat anders wil dan de gangbare mode optimaal kan slagen. “Mijn klantenkring beperkt zich zeker niet tot de regio”, lacht Caroline. “Regelmatig ontvang ik bekende Nederlanders die in de winkel komen shoppen eventueel na sluitingstijd maar ook buitenlandse liefhebbers van vintage en retro fashion.

Geheel onverwacht had ik hier enige tijd geleden de meiden van het Japanse bandje 5.6.7.8’s (bekend van Quentin Tarantino’s Kill Bill). Alles ging tijdens hun bezoek overhoop maar er werd enthou- siast gepast én gekocht.” 

Tekst loopt door onder de foto.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Goed gekleed door het leven te gaan.

Bij Very Cherry kan men on line kleding bestellen en hierbij wordt een ruime keuze aan kleding en accessoires gepresenteerd waar bij het zien van al deze schatten menig liefhebber zal denken in het vintage walhalla terecht te zijn gekomen.

Very Cherry oftewel styliste en ontwerpster Caroline speelt met haar bestaande aanbod en eigen merk in op de wens van elke vrouw: goed gekleed door het leven te gaan. “Bedenk dat een vintage bloesje bijvoorbeeld ook op een eigentijds rokje eveneens fantastisch kan combineren,” adviseert de elegante Caroline. “Met een paar mooie pumps, bijpassende tas en accessoires onderstreep je op deze manier moeiteloos jouw unieke persoonlijkheid!” 

www.verycherry.nl


«   »