Vintage nylons.

 

Veel vrouwen hebben er een haat-liefde verhouding mee. Ze zijn heerlijk om te dragen, maar wat een gehijs, omdat die 'krengen' steeds weer afzakken. Wat weten we eigenlijk van deze super zachte beenversierder.

Stockings To Go

Kleine meisjes worden groot! Voor Annet van den Nouweland van Stockings To Go kon het niet snel genoeg gaan. De leeftijd om kousen te mogen dragen, was voor haar haar grootste wens. De streling van mooie gladde kousen langs je been, de controle over een perfecte naad, de aanhechting aan jarretels, het is de ultieme vrouwelijke handeling en afsluiting van een garderobe.

Tekst loopt door na de foto.

De perfecte manier van nylonkousen dragen.

“Het bepaalt je look,” aldus Annet die zelf een stel prachtige naadkousen aan haar mooie benen draagt. Het is duidelijk, de eigenaresse van Stockings To Go heeft een voorliefde voor kousen. “Mijn assortiment mag je dan ook gerust uitgebreid noemen,” beaamt ze zelfverzekerd. “Zo verkoop ik onder andere echte Fully Fashioned Nylonkousen die gemaakt zijn van 100% nylon. Echte nylons en kousen worden nauwkeurig vervaardigd met een aantal van 15 per uur. De nylonkousen zijn er daarnaast er in verschillende hiel types met een versterkte voet. En uiteraard een echte naad. In Cuban Heel (Havana) en Point Heel (French) uitvoeringen die ik al dan niet in combinatie met jarretelgordels aanbiedt. Dit is immers de perfecte manier van dragen van nylonkousen op een elegante wijze.”  

Tekst loopt door onder de foto's.

Hold Up kousen.

“Maar ook de zogeheten eigentijdse Hold Up kousen, ook wel stay ups of zelfophoudende kousen genoemd, zijn een perfecte keuze. Ook makkelijk voor de vrouw die start met het dragen van kousen als beenmode en jarretels misschien nog net een stap te ver vinden. De bovenzijde van deze Hold Up kousen bevat een prachtige boord met een verleidelijke uitstraling. Deze Hold Ups kunnen dus zoals gezegd gedragen worden zonder jarretels. Verder heb ik ook panty’s, legging en kniekousen in mijn assortiment hoor, maar kousen dat zijn toch wel mijn favoriet. Op mijn website geef ik dan ook uitgebreide tips hoe je bijvoorbeeld kousen moet aantrekken, dat is nog een hele kunst haha, en hoe je heel lang van je kousen kunt genieten.”

Tekst loopt door onder de foto.

Ik verkoop ze in 100% nylon (zonder rek).

Annet startte Stockings To Go vanuit haar eigen fascinatie voor mode en dan in het bijzonder de beenmode. En waarom deze voorliefde niet delen met andere vrouwen. Zeker in deze tijd waarin de retro een revival doormaakt en vrouwen zich (gelukkig) weer vrouwelijker gaan kleden en kousen een onmisbaar onderdeel vormen van je garderobe. “Het gemak van tegenwoordig is wat de kous voor heeft op het verleden. Was het toen nog een heel gedoe met jarretels - een stuiver mee in je tas mocht je jarretel stuk gaan - als ook het zorgvuldig rechthouden van de naad.

Versterkte hiel en teen.

Nu zijn de kousen zo gemaakt dat je hier geen omkijken meer naar hebt. Bijvoorbeeld onze RHT kousen die bekend staan om de versterkte hiel en teen, zijn eveneens fantastisch om het praktische gemak. Deze jarretelkousen zijn de perfecte keuze voor het dagelijks dragen van nylons en hebben ook nog eens de klassieke uitstraling uit de jaren 50. Ik verkoop ze in 100% nylon (zonder rek) maar ook in moderne varianten met lycra. Daarnaast is er ook een variatie in de boord afwerking van kant of vlak. En in combinatie met een jarretelgordel heb je niet alleen het gemak maar behoudt de kous ook zijn elegantie.”

Rating: 1 ster
1 stem

«   »