Woody Ellen tassen en accessoires.

Ze is uitermate populair bij bloggers als Idda van Munster, Greta Gardner en Ava Alderwood, verkoopt in talloze landen waaronder thuisland België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zweden maar ook buiten Europa in Australië, Amerika en Nieuw Zeeland en ontving een vleiende uitnodiging voor een hotspot in de galerij van het Agora Galley te New York. Ellen Cornelis is de drijvende kracht achter Woody Ellen bekend van de handgeschilderde tassen en accessoires.

 

Ooit begonnen als illustrator voor kinderboeken, iets wat ze met heel veel plezier deed, schoof ze langzamerhand op naar een eigen initiatief. “Met name bloemen en bloemenprints intrigeren mij omdat ze zoveel sfeer en nostalgie uitstralen. Ik hou ervan om bloemen en planten naar mijn hand te zetten. Wat ik in mijn hoofd heb, komt op het doek. Zo durf ik hortensia’s kleuren en vormen te geven die ze in werkelijkheid niet hebben. Ik schilder dus zogezegd niet waarheidsgetrouw maar geef mijn eigen interpretatie.”

Tekst loopt door onder de foto's.

Dat het schilderen van bloemen zich als een geheel nieuwe carrière zou manifesteren, had Ellen op dat moment niet kunnen dromen. “Toen ik voor mijn werk naar een kinderboekenbeurs in Italië zou afreizen, bedacht ik dat ik op een of andere manier moest opvallen. Ik kreeg het idee om mijn werk te laten printen op een grote tas zodat men in één blik kon zien waar ik voor stond. Dat lukte heel aardig want ik kreeg veel complimenten. Ik werd aangesproken, zelfs door oude kokette Italiaanse dametjes, die me vroegen waar ze deze tas konden kopen. Meteen toen ik thuis kwam, ben ik op zoek gegaan naar fabrikanten.”

Tekst loopt door onder de foto's.

Complete sets handtassen, pennentasjes, portemonnees.
De tassen die ze produceert zijn handgemaakt en worden geproduceerd van microvezel en zijn waterproof. Het schilderij gemaakt door Ellen wordt geprint en verwerkt tot (hand)tassen, pennentasjes, portemonnees afzonderlijk of in luxe sets aan te schaffen. “De stof wordt gesneden in de pasvorm van tassen en die gaan naar het atelier waar ze handmatig in elkaar genaaid worden en voorzien van sluitingen,” legt ze geduldig uit. “Het gaat allemaal vrij snel omdat ik spontaan en snel schilder. Iedereen is goed op elkaar afgestemd dus al met al spreek je over een productietijd van vijf weken. Een schilderij duurt één tot twee weken. Langer mag het ook niet duren dan is het onderwerp te complex of ligt het simpelweg niet in mijn straatje. Het moet een vloeiend proces zijn veelal ondersteund door fijne muziek. Want ik kan niet schilderen zonder muziek,” lacht ze.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ik ontwerp tevens nostalgische motieven voor jurken, sjaals.
Naast het produceren van eigen ontwerpen en het uitbrengen van Woody Ellen agenda’s en notebooks door het Belgische bedrijf Brepols werkt ze ook in opdracht veelal voor kleding motieven. “Ik ontwerp tevens nostalgische motieven voor jurken, sjaals. Als vintage liefhebber ben ik altijd op zoek naar mooie dingen en zoek hiernaar op rommelmarkten, beurzen en brocante markten. Zelf ben ik vintage gekleed, ik houd van jurken die glamour en klasse uitstralen maar ook van broches, vintage lampenkappen, glaswerk. Het verzamelen is echt een ding bij ons thuis.

Ellen Cornelis wil trouw blijven aan haar eigen stijl en concept maar hier houdt haar droom niet op. “Nee hoor, ik droom er van om het Woody Ellen imperium verder uit te bouwen. Op korte termijn betekent dit mijn accessoire lijn nog verder uitwerken en uitbouwen in de vorm van onder andere paraplu’s en handschoenen plus nog heel meer meer mooie retro handtassen produceren. Op de langere termijn denk ik aan home decor zoals gordijnen, kussens en serviezen. Mijn non stop inspiratie dwingt mij als het ware hier toe.”


«