BarbMama Design.

We gaan voor echte design & vintage meubelstukken.

 

 

De schatkamer van dit bedrijf bevindt zich in een grote loods in Amstelveen waar wij komen cultuur snuiven. Want dat is het als je binnenkomt en de uitgelezen collectie aanschouwt. Na vijf jaar geleden begonnen te zijn is BarbMama Design inmiddels een adres waar liefhebbers over de hele wereld bijzondere stukken kunnen bewonderen en aanschaffen. “We werken online, waar de collectie wordt getoond middels foto’s met een duidelijke omschrijving van herkomst en ontwerper,” aldus Marc Jongsma. “Dat betekent niet dat mensen hier geen kijkje kunnen komen nemen, hoor,” mengt Barbara zich in het gesprek. “Er kan altijd een afspraak worden gemaakt” in het best bewaarde geheim van Amstelveen.

Het was op initiatief van haar dat BarbMama tot stand kwam. “Ik heb veel gereisd en veel gezien, kennis gemaakt met diverse culturen,” legt ze geanimeerd uit, “zo is mijn liefde voor design en vintage ontstaan.” Graag wil men overigens bij BarbMama een nadere uitleg geven over de term vintage. “Voor alle duidelijkheid, dit is geen kringloop winkel,” legt Marc uit. “Onze collectie is design en vintage. Soms zijn stukken niet gelabeld omdat men dat in de jaren ’50 nog niet deed maar wat wij bedoelen met vintage is een collectie uit vroegere jaren.” We sluiten ons hierbij aan want over het algemeen wordt de term ‘vintage’ misbruikt omdat het zo populair klinkt maar er slechts sprake is van tweedehands kleding of spulletjes. Dit kun je overduidelijk niet zeggen van het aanbod bij BarbMama dat met kennis en voorkeur geselecteerd wordt. 

“We zijn klein begonnen,” vertelt Barbara. “Zoals zoveel liefhebbers begonnen we in de huiskamer die al snel volstond dus was de slaapkamer aan de beurt. Toen moesten we wel een garage huren, daarna een nog grotere garage en uiteindelijk zijn we hier uitgekomen.” ‘Hier’ betekent de loods te Amstelveen waar de gehele collectie overzichtelijk is ingedeeld en uitgestald. Tafel, stoelen, kasten, verlichting maar ook kunst, al dwalend door de enorme ruimte kom je bijzondere stukken tegen. “Barbara heeft hier echt een neus voor,” aldus Marc die zelf opgroeide met een vader die een fervent liefhebber en verzamelaar was van auto’s waaronder de klassieke Jaguar. Al heel vroeg wist Marc de waarde en schoonheid van oude(re) objecten te waarderen en naar waarde te schatten, iets wat hij deelt met zijn vrouw Barbara en compagnon Marcel Geerts, verantwoordelijk voor de marketing. “We gaan dan ook voor naam. Geen kunstmatige toevoegingen maar echte design stukken met een eerlijke waarde.”

Tekst loopt door onder de foto.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

BarbMama opereert internationaal en heeft  een gedegen klantenkring. “Je merkt dat mensen terug komen wat erg fijn is natuurlijk. Uiteraard geven we alle informatie voordat iemand tot de koop overgaat. Dit gebeurt vaak ook telefonisch. We begrijpen dit heel goed, het is toch een kwestie van ‘of het goed aanvoelt,” legt Marc uit. “Zo had ik onlangs contact met iemand in Parijs waarmee ik dan een heel leuk gesprek had en vervolgens staan twee dagen later de meubels bij hem in Frankrijk.” Het succes van de combinatie design en vintage vindt men niet vreemd bij BarbMama. “De hang naar mooie dingen kunnen we heel goed begrijpen. De massaproductie van de laatste jaren begint mensen de keel uit te hangen. Er is geen kleur, geen onderscheid, de ziel is er uit. We merken dat ook vooral jonge mensen zich steeds meer gaan interesseren voor mooie dingen uit het verleden.” De persoonlijke passie van de founders van BarbMama zorgt er in ieder geval voor dat Nederland een adres rijker is waar menig liefhebber van én design én vintage zeker zal slagen. “Uiteindelijk is het allemaal liefde wat hier staat,” aldus Marc want tenslotte: The older it gets, the more beautiful it becomes. Duidelijker en oprechter kun je het niet zeggen. 

https://barbmama.com/


«   »