Jonge ontwerpers bij Newwdesign.

 

 

 

 

 

 

 

Ze studeerde kunstgeschiedenis te Leiden afgestudeerd op meubels en droomde van een eigen zaak waarin ze haar ideeën kon integreren, gecombineerd met een webshop. Wij bezoeken Janet van der Slikke in haar zaak te Leeuwarden.

Newwdesign vertegenwoordigt een mix van design producten veelal van de hand van nieuwe jonge ontwerpers en nieuwe meubels die geïnspireerd zijn op de fifties en Bauhaus periode. Door haar achtergrond en ervaring een ideale combinatie tussen praktijk en theorie. Oorspronkelijk afkomstig uit Utrecht maar met roots in Friesland, haar grootmoeder kwam uit Leeuwarden en had hier een meubelzaak, bezoeken we Janet in haar winkel. De ruimte is licht en overzichtelijk ingedeeld met charmante design stukken die uitnodigend staan te pronken. Het is zo’n zaak waar je terecht kunt met persoonlijke wensen voor een persoonlijk advies. Niks geen massa en drukte maar een oase in deze tijd van overproductie en vooral dertien in een dozijn.

Tekst loopt door onder de foto.

Weergaloze lampen.

Bij Newwdesign vind je o.a. lampen van het merk Qis- Design, een Taiwainees bedrijf dat internationaal opereert en waar ze heel onverwacht mee in aanraking kwam. Haar keuze om juist met dit bedrijf in zee te gaan is niet zo verwonderlijk aldus de eigenaresse die haar voorkeur hiervoor specificeert. “Hun lampen bijvoorbeeld zijn weergaloos. Subtiele modellen maar ook waanzinnig mooie afwijkende ontwerpen.” Van strak zoals The Be (Best, Bendable, Beautiful) Light tot aan the Aurelia Light. Een eigenzinnig ontwerp deze Moon Jelly sh die als tafellamp een extra dimensie toevoegt in de huiskamer. Of de Piano Light die met een simpele aan- raking verwisselt van ‘toets’. Janet heeft verlichting als extra segment toegevoegd aan haar assortiment omdat ze merkt dat de keuze voor een lamp moeilijk is voor veel mensen. “Licht is een belangrijk element van je interieur want niet alleen moet het goed passen in het geheel maar het moet ook nog eens functioneel zijn.”

Tekst loopt door onder de foto.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Blik van herkenning.

“Ik denk dat mijn zaak vooral gericht is op de oudere liefhebbers en op de jongere die gek zijn op de fties periode die een blik van herkenning krijgen zodra ze hier binnen stappen. ”Mijn passie is het spotten van nieuw design, het onverwachte en met een vernieuwend aspect.

Ik werk bij voorkeur met Nederlandse bedrijven waaronder Noord Nederland Interieurs. Deze tafel bijvoorbeeld waar
we aan zitten, wordt gefabriceerd in Utrecht, en is gemaakt van een sterk linoleum maar met de moderne en technische ontwikkeling van nu. Het is ijzersterk, goed bestand tegen een stootje of een kras en het model kan in allerlei vormen worden samengesteld door de klant zelf. De tafel komt met vier verschillende onderstellen en in leverbaar in diverse kleuren. Het doet je echt denken aan de jaren ’50. De tafel wordt speciaal gemaakt dus er zit wel een levertijd op van zes tot 8 weken maar dan heb je ook iets bijzonders in huis.”

Tekst loopt door onder de foto.

Uitgebreide stoffen en leercollectie.

Naast een selectie van meubels en verlichting is er even- eens een uitgebreide stoffen en leercollectie alsmede zijn er vloerkleden stalen te bewonderen bij Newwdesign. “Ik werk samen met twee ervaren meubelstoffeerders gespecialiseerd in zowel klassiek als breder georiënteerd. Al deze contacten hebben er voor gezorgd dat we inmiddels bezig zijn met het oprichten van een label ‘Frysk Design’. Iets waar we met zijn allen ons hart en ziel in kunnen leggen.” Alhoewel Newwdesign.nl, een bescheiden showroom annex winkel is overigens gecombineerd met een webshop, de aanpak en toewijding van de eigenaresse mag men gerust groots noemen. Altijd op zoek naar Design met een verhaal! Alleen al haar interesse en bereidwilligheid om met jonge ontwerpers samen te werken, zorgt er voor dat Newwdesign. nl een exquise aanbod vertegenwoordigd en waar menig retro liefhebber zich in zal kunnen vinden. Reden te meer om eens af te reizen naar Leeuwarden naar dit prachtige voorbeeld van kennis en liefde voor de geschiedenis en herbeleving van de jaren ’50. Voor wie van ver komt biedt zij een gratis lunch aan in Café de Bak in de Blokhuispoort waar Neww Design tegenover is gevestigd!

 

 


«   »