Nieuw leven voor vintage brommers en motoren.

John Hoogeveen vertrekt regelmatig naar Italièˆ op zoek naar onderdelen van oude vintage brommers en motoren. Met name Italiaanse merken hebben zijn voorkeur omdat die zo mooi vormgegeven zijn, aldus de uit Emmen afkomstige John Hoogeveen. De onderdelen gebruikt hij voor het ontwerpen en het produce- ren van prachtige robuuste vintage lampen.

“Het is wel selecteren tijdens zo”n beurs,” legt hij uit gezeten aan de enorme door hem zelf ontworpen tafel. Rondkijkend in het huis van John zie je al snel zijn voorliefde voor mooie dingen die het leven zo veel aangenamer maken. “Over het algemeen zijn de vormen te hoekig denk maar eens aan merken zoals Zundapp en Kreidler,” legt hij verder uit. “De onder- delen die ik doorgaans zoek, hebben een rondere vorm dat zich uitstekend leent voor de voet en de bovenkap van de lampen die ik in gedachten heb.” Voor ons op tafel staan enkele exemplaren uitgestald en met bewondering kijken we naar het ambachtschap, de precisie en de smaakvolle toepassing. Je moet maar op het idee komen.

Tekst loopt door onder de foto.

 

 

 

Elke lamp is uniek.

Samengesteld uit vintage onderdelen geeft het de handgemaakte aluminium bureaulampen van John die bijzondere authentieke uitstraling - het enige moderne onderdeel is de energie zuinige LED lamp - waardoor deze tot hun recht komen op de eettafel, bureau, bij- zettafel, nachtkastje waar je maar wilt. Gepolijst, een proces dat al gauw achttien uur duurt, en gegraveerd (elke lamp krijgt zijn eigen unieke serie nummer) is het een kunstwerkje van formaat. “Geen overproductie,” benadrukt de ontwerper, “maar een gegarandeerd uniek exemplaar.” Het zal de waarde van de lamp alleen maar doen stijgen alhoewel het hem met name is te doen om elke creatie te voorzien van zijn per- soonlijke stempel namelijk passie en liefde voor het materiaal. John zijn streven is dan ook dat geen enkele lamp hetzelfde is en de koper bij aanschaf een uniek en genummerd exemplaar ontvangt.

Tekst loopt door onder de foto.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Functionele kunst.

De voet van de lamp voelt heerlijk zwaar aan zodat deze goed gebalanceerd is. De nesse van de lamp is opvallend want elk detail is met zorg behandeld en aangebracht. In zijn werkkamer laat hij de ongepolijste onderdelen zien waarmee hij werkt. Je moet wel met- een door de ruwe materie kunnen kijken om aanvan-kelijk de schoonheid er van te gaan inzien. Wanneer je het uiteindelijke product echter te zien krijgt, wordt meteen duidelijk dat het hier gaat om een unieke combinatie van gebruiksvoorwerpen omgevormd tot functionele kunst in de vorm van een bijzondere lamp als een ware sieraad voor je huis.

Heeft u interesse? Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met u op.


«