Jayne Mansfield.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Jayne Mansfield, artiestennaam van Vera Jayne Palmer, 19 april 1933, 29 juni 1967 was een Amerikaans filmactrice en sekssymbool. Mansfield deed met haar flamboyante en sexy outfit aardig wat stof opwaaien in de vijftiger en begin zestiger jaren.

Ze wordt ook wel de dubbelganger van Marilyn Monroe genoemd maar is, wat je niet zou verwachten, een stuk intelligenter.  Jayne Mansfield was naast actrice en it-girl ook een waar stijlicoon. 

Sekssymbool

Dankzij de manier waarop zij haar borsten, heupen en billen  deed uitkomen blond haar en niet te vergeten zeer diepe decolletés (zie de foto inmiddels iconische met Sophia Loren jaren ’50) werd Jayne Mansfield al snel gebombardeerd tot sekssymbool. Hier had ze zelf geen enkel probleem mee aangezien zelf nogal exhibitionistisch was aangelegd en hunkerde naar publiciteit. Ook verscheen ze diverse keren in de Playboy en ontblootte ze haar borsten vaker dan een keer in het openbaar. Een dom blondje was ze zeker niet. Ze sprak 5 talen (Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans) en haar IQ was 163.

Glamour.

Ze had een voorliefde voor rondlopen in bikini’s, grote sieraden, panterprint en bontjassen wat in de jaren 50 bijzonder was te noemen. Waar andere vrouwen zich ingetogen kleedde, ging Jayne compleet los. Zelfs sterren met veel grotere namen zoals  Marilyn Monroe hield het nog rustig vergeleken met Miss Mansfield. Haar tailles insnoeren en iets te strakke kleding dragen was ook een favoriete bezigheid van Jayne. Zelfs haar trouwjurk zat zo strak dat haar curves meer opvielen dan haar gezicht. Volgens velen een tikje ordinair maar glamorous was het zeker!

Tekst loopt door onder de foto's.


 »