Marilyn Monroe.

Marilyn Monroe heeft voor de echte vintageglossy liefhebber geen nadere introductie nodig. Ze werd geboren op 1 juni 1926 als Norma Jean Baker. Als ze niet op 36-jarige leeftijd was overleden in het jaar 1962, hoe zou haar carrière er dan uit gezien hebben? Zou ze zijn blijven acteren? Voor de tweede keer mevrouw Joe DiMaggio geworden zijn zoals DiMaggio beweerde? Had ze een Oscar-winnende carrière voor zichzelf opgebouwd? Hoe het had kunnen zijn, blijft een raadsel net als Monroe zelf. Maar hier zijn enkele interessante feiten over haar die we wel weten.

NORMA JEAN BAKER is vernoemd naar een filmster. 

De moeder van Norma Jean Baker GLADYS BAKER wilde al vroeg bekendheid generen voor haar dochter. Ze koos 'Norma' als haar voornaam naar actrice Norma Talmadge.

'MONROE' was de meisjesnaam was haar moeder.

Baker koos Monroe als achternaam omdat het de meisjesnaam van haar moeder was. In haar door een ghostwriter geschreven autobiografie zei Monroe dat haar was verteld dat ze verre familie was van president James Monroe maar er is nooit bewijs gevonden om dat te ondersteunen. 'Marilyn' was bedacht door een studiomanager die dacht dat ze op Marilyn Miller leek een actrice die stierf op 37-jarige leeftijd (Monroe was 36 toen ze stierf).

Teskt loopt door onder de foto's.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Toen Gladys Baker mensen vertelde dat ze Marlilyns moeder was geloofde niemand haar.

Toen Gladys Baker, de moeder van Marilyn, mensen vertelde dat Marilyn Monroe haar dochter was, geloofde niemand haar. Gladys, ooit filmsnijder bij RKO, werd gediagnosticeerd met een bipolaire stoornis en ontving jarenlang regelmatig psychiatrische zorg. Gladys nam Norma Jean mee naar een pleeggezin toen ze nog maar twee weken oud was. Dit resulteerde in een reeks weeshuizen en pleeggezinnen voor de rest van haar jeugd waardoor ze geen hechte band had met haar moeder. Vrienden en collega's van Gladys beschouwden haar opmerkingen dat haar dochter dé Marilyn Monroe was als één van haar paranoïde schizofrene waanideeën.

Marilyn belde Jackie Kennedy over haar affaire met JFK.

Sommigen verkondigen graag het gerucht dat Marilyn de vrouw van John F. Kennedy belde om haar te informeren dat JFK Jackie voor haar zou verlaten. In het nieuwe boek van Christopher Andersen, These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie, antwoordde Jackie blijkbaar: "Marilyn, je trouwt met Jack dat is geweldig... je krijgt alle verantwoordelijkheden met bijkomende problemen van first lady en ik ga verhuizen."

Er wordt beweerd dat Marilyn werd vermoord door de maffia.

Als het gaat om de dood van Marilyn circuleren er een miljoen geruchten. Sommigen geloven dat Bobby Kennedy leden van de maffia opdracht heeft gegeven om Marilyn te vermoorden.

Ook wordt beweerd dat Marilyn werd vermoord door de CIA.

Sommigen geloven dat Marilyn door CIA-agenten is vermoord om te voorkomen dat ze informatie openbaar zou maken. De informatie? JFK had haar blijkbaar verteld dat er buitenaardse wezens waren ontdekt.

Marilyn had een verhouding met andere vrouwelijke sterren.

Een gerucht gaat dat Monroe verhoudingen had met diverse Hollywood-actrice's waaronder Marlene Dietrich. In ieder geval waren Marilyn en collega-actrice Elizabeth Taylor zeer close. Elizabeth Taylor schreef in haar dagboek: "Haar aanraking was elektrisch."

Marilyn was Truman Capote’s eerste keuze om Holly Golightly te spelen in “Breakfast at Tiffany's”.

Truman Capote had Monroe in gedachten voor de hoofdrol in 'Breakfast at Tiffany’s' en ze speelde zelfs twee scènes voor hem. "Ze was verschrikkelijk goed, "zei Capote later. Uiteindelijk nam ze de rol niet op zich omdat haar adviseur en acteercoach niet vonden dat dit het type personage was dat ze zou moeten spelen. Hoe dan ook Capote was helemaal niet blij met de keuze van de studio voor Audrey Hepburn en vertelde: "Paramount heeft me op alle mogelijke manieren bedrogen en Audrey gecast."

Tekst loopt door onder de foto's.

Warren Beatty was één van de laatste mensen die Marilyn Monroe levend zag.

Een 25-jarige Warren Beatty woonde een feest bij in het huis van acteur (en JFK's zwager) Peter Lawford toen hij Monroe voor het eerst ontmoette. Ze vroeg hem om samen met haar een strandwandeling te maken; hij herinnerde zich later dat "het meer een inhoudelijke samenzijn was dan romantisch." Haar dood werd de volgende dag aangekondigd.

Na haar dood werd Monroe begraven op de Westwood Village Memorial Park Cemetery in Los Angeles. DiMaggio (waarmee ze getrouwd was) bezat oorspronkelijk de crypte boven de hare maar verkocht deze toen ze scheidden. De koper was Richard Poncher, een fan die vroeg om hem om te draaien als hij werd begraven zodat hij voor eeuwig op Monroe kon liggen. Hoewel zijn vrouw het verzoek inwilligde, veranderde ze in 2009 van gedachten en zette het perceel te koop op eBay. Het bracht maar liefst $ 4,6 miljoen op maar de koper trok zich later terug.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »