Elizabeth Taylor.

Elizabeth Rosemond Taylor (Hampstead (Londen), 27 februari 1932 – Los Angeles, 23 maart 2011, ook wel Liz genoemd, was een Brits-Amerikaans actrice. Zij won in 1960 een Oscar voor haar hoofdrol in Butterfield 8 en in 1966 voor haar hoofdrol in Who's Afraid of Virginia Woolf? Ze kreeg meer dan 35 andere filmprijzen, waaronder een Zilveren Beer en vier Golden Globes.

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Tekst loopt door onder de foto.

Elizabeth Taylor was in de publieke belangstelling sinds haar debuut op het witte doek op 10-jarige leeftijd. Vanaf dat moment keek de wereld toe hoe ze een Hollywood-sterretje werd, een reeks huwelijken aanging en scheidde en zichzelf optuigde met de meest glamoureuze juwelen.

Hier zijn enkele leuke feiten die je misschien nog niet over haar wist.

Ze had twee keer het normale aantal wimpers

Was er iets mooiers dan Taylors ogen? Terwijl de meeste vrouwen hun wimperlijn verbeteren met mascara en kunstwimpers hoefde Taylor dat niet te doen. Ze had een genetische mutatie. Deze mutatie, bekend als lymfoedeem-distichiasyndroom, wordt veroorzaakt door een gen genaamd FOXC2. Blijkbaar heeft 7 procent van de mensen met deze mutatie ook een aangeboren hartaandoening. Taylor had hartproblemen die tot haar dood leidden.

Ze heeft een recordaantal keren op de cover van 'Life Magazine' gestaan

Taylor belandde reeds op 15-jarige leeftijd op de cover van Life Magazine en stond vervolgens nog eens veertien keer op deze cover gedurende de rest van haar leven. Ze heeft daarnaast in meer dan duizend tijdschriften gestaan. De enige persoon die meer solo op de cover van People heeft gestaan ​​dan Taylor was prinses Diana.

Tekst loopt door onder de foto's.

'Cleopatra' maakte van haar een miljonaire.

Cleopatra was niet alleen uitgedost in goud, de film stelde Taylor ook in staat zelf haar garderobe te kiezen. Ze was de eerste vrouw die een miljoen dollar verdiende voor één enkele film. Toegegeven, het filmen van Cleopatra duurde meer dan twee jaar en de film zelf duurt uiteindelijk meer dan vier uur, waardoor ze waarschijnlijk dienovereenkomstig betaald werd vanwege de tijd die ze erin stak.

'Who's Afraid of Virginia Woolf' is haar meest trotse werk.

Voordat ze in 2011 stierf gaf Taylor een interview aan Us Weekly en men beschreef vijfentwintig weinig bekende feiten. Een van die feiten was dat ze het meest trots was op Who's Afraid of Virginia Woolf? Het was dan ook de meest geprezen film uit haar carrière.

Een congreslid probeerde Taylor en Burton uit de VS te weren.

Taylor was geen onbekende in het halen van de krantenkoppen maar het schandaal dat voortkwam uit de affaire van Taylor en Richard Burton op de set van Cleopatra veroorzaakte zo'n opschudding dat een congreslid uit Georgia de procureur-generaal vroeg hen te verbieden het land weer binnen te komen. Het Vaticaan raakte er zelfs bij betrokken door een open brief te publiceren waarin ze werden gehekeld vanwege 'erotische landloperij'.

Tekst loopt door onder de foto.

Aan uit relatie met Burton.

Burton en Taylor gingen uit elkaar omstreeks juni 1974 maar het was slechts een kwestie van maanden voordat Taylor en Burton zich weer verzoenden. Ze trouwden voor de tweede keer op 10 oktober 1975. Niet  tot ieders verbazing waren ze ook dit keer niet in staat hun tweede huwelijk stand te laten houden en het paar scheidde minder dan een jaar later voorgoed. Desondanks gaf Taylor toe dat niemand ooit echt vergeleken kon worden met Burton. "Na Richard waren de mannen in mijn leven er gewoon om de jas vast te houden en om de deur te openen," zei ze. "Alle mannen na Richard waren eigenlijk gewoon gezelschap."

Taylor zou opnieuw met Burton zijn getrouwd.

De meeste huwelijken van Taylor waren tumultueus maar haar relatie met Burton was de meest beruchte. Ze trouwden twee keer en scheidden twee keer maar Taylor zei dat als hij niet in 1984 was overleden, ze opnieuw met hem zou zijn getrouwd. Ze beschouwde Burton en Mike Todd als de liefdes van haar leven.


«   »